223340

وجیه‌الله جعفری در هشتمین کنفرانس استیل پرایس

ایران به هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴ می‌رسد

دنیای معدن- محبوبه ناطق/ دکتر وجیه‌الله جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو در هشتمین کنفرانس استیل پرایس خبر از رسیدن ظرفیت تولید فولاد به مرز ۳۰ میلیون تن و ظرفیت نصب شده فولاد به ۴۰ میلیون تن رسید.

جعفری افزود: صادرات زنجیره فولاد در ۶ ماهه نخست سال از ۵.۸ میلیون تن گذشت و تداوم آن نیازمند برنامه ریزی بیشتر است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه افزود: اهمیت صنعت فولاد با توجه به قابلیت صد درصدی بازیافت فولاد، بیشترین نسبت استحکام در بین فلزات، استفاده از فناوری‌های جدید در تولید فولاد سبک و کاهش ۷۰ درصدی وزن ساختمانهای اسکلت فولادی و کاهش ۵۰ درصدی بدنه خودرو، بر هیچکس پوشیده نیست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد:  پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ تقاضای جهانی فولاد به ۲.۶ میلیارد تن برسد که ایران نیز از این قاعدهستثنی نیست و باید جایگاه خود را در این بین به دست آورده و تثبیت کند.

جعفری با بیان اینکه ایران برای سومین سال دهمین تولیدکننده فولاد جهان شد تاکید کرد: ایران به هدف ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴ خواهد رسید چرا که ۴۰ میلیون تن فولاد نصب شده دارد و ۷ میلیون تن طرفیت تولید فولاد امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی تصریح کرد: تا کنون در زنجیره فولاد بیش از ۲۱.۵میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده است.

گفتنی است هشتمین کنفرانس استیل پرایس با موضوع فولاد، مواد اولیه و چالش‌های پیش رو در سالن همایش‌های هتل المپیک تهران امروز آغاز به کار کرد.

این کنفرانس که باحضور رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی و همچنین مدیران عامل شرکت‌های بزرگ مانند فولاد مبارکه، ذوب اهن، شرکت ملی مس ایران، فولاد خوزستان و هلدینگ ماهان برگزار می‌شود دو پنل تخصصی در حاشیه خواهد داشت.

افزایش ذخایر سنگ آهن

جعفری در عین حال با بیان اینکه میزان ذخایر قطعی سنگ آهن در کشور 2.8 میلیارد تن است، خبر داد: 998 میلیون تن ذخایر جدید سنگ آهن به دست آمده که حاصل فعالیت های اکتشافی سال های اخیر است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین به حوزه زیرساخت اشاره کرد و گفت: توسعه زیرساخت ها در بخش برق، آب، گاز و جاده؛ اهمیت به سزایی در افزایش ظرفیت های تولید دارد و در این چارچوب به تازگی تفاهمنامه ایجاد 10هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق امضا شده که با مشارکت شرکت های بزرگ و پیشران بخش معدن و صنایع معدنی در حال انعقاد قرارداد است.

جعفری یادآور شد: قطعی برق شرکت های فولادی در تابستان، کشور را با عدم النفع قابل توجهی مواجه کرد.

وی یادآور شد: فاز خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی نیز راه اندازی شده و فعال است و فازهای دو تا چهار نیز با مشارکت همین شرکت ها در حال انجام است.

به گفته جعفری، توسعه در بخش جاده و ریلی نیز با همراهی و مشارکت شرکت های فعال در زنجیره معدن و صنایع معدنی در حال انجام است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به شفاف سازی در مبادلات فولاد اشاره کرد و گفت: ارایه تمامی محصولات بخش های زنجیره از جمله مواد اولیه در بورس کالا، روشی است که به شفاف سازی تبادلات کمک شایانی می کند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو به برنامه جهانی تولید فولاد با کربن صفر اشاره کرد و گفت: حفظ محیط زیست به عنوان یکی از اصول تولید محسوب می شود و امروزه دولت چین با طرح آسمان آبی، این امر را برای شرکت های فولادی خود ابلاغ کرده است.

وی در پایان سخنانش از مدیران و کارشناسان خواست که با در نظر گرفتن نتایج دوره های قبل این رویداد، نسبت به ارایه راهکارهایی برای تقویت زنجیره در بخش بالادست و پایین دست، توسعه زیرساخت ها، محیط زیست و ... اقدام کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید