244772

۲ سال با دولت مردمی؛ از وعده تا اجرا: احیای فولاد قاینات

دنیای معدن_دولت سیزدهم‌ که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد، طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.

به گزارش دنیای معدن، براساس تقویم ۷۳۱ روز از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ می گذرد، روزی که ملت ایران با حضور حدود ۳۰ میلیونی خود پای صندوق‌های رأی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی را برای سکان‌داری قوه مجریه کشور برگزیدند و او توانست عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران را از آن خود کند.

دولت سیزدهم‌ که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد، طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.

با نیم‌نگاهی به عملکرد دولت مردمی و انقلابی سیزدهم یا همان دولتِ کار، تلاش و اقدام و عمل، می توان به این‌ نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی برای گره‌گشایی از مشکلات اقشار جامعه دریغ نکرده و سفر به ۳۱ استان در یک سال اول مؤید این‌ امر و ثبت رکورد سفرهای استانی در طول ۳۶۵ روز از وجوه تمایز این دولت با ادوار گذشته و دیگر دولت‌های پاستورنشین است.

اصلاح ساختارها و زیرساخت‌ها در دستور کار دولت

بر اساس اعلام آیت‌الله رئیسی از همان روزهای آغازین دولت، اصلاح زیرساخت‌های کشور شروع شده و طرح‌های بزرگ آب‌رسانی و نیروگاهی و بخش نفت‌ و گاز در دستور کار دولت قرار گرفته است و همچنین در بخش اصلاح ساختارهای اقتصادی برای مهار تورم نیز گام هایی برداشته شده که با قوت دنبال خواهد شد.

سفرهای استانی رئیس جمهور از دیگر برنامه‌های مهم و پرافتخار دولت است که راه میانبر ارتباط با مردم را ایجاد می‌کند و طبق گفته مردم در مناطق محروم، گره‌های بزرگی از زندگی آنها در این سفرها باز شده است.

رئیس جمهور در طی این دو سال نشان داده به جمله‌ای که در جلسه رأی اعتماد بیان کرد، جامه عمل پوشانده است؛ اینکه بازسازی اعتماد آسیب‌دیده در گرو عمل به وعده‌هاست و عمل به وعده‌ها می‌تواند اعتماد را بازسازی کند.

حالا در آستانه دوسالگی دولت مردمی آیت‌الله رئیسی، بخشی از اقدامات اقتصادی صورت گرفته در استان خراسان جنوبی را مورد بررسی قرار می دهیم:

رئیس جمهور در دور اول سفر های استانی خود در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۴۰۰، این استان را به عنوان سومین مقصد سفرهای خود انتخاب کرد. بعد از گذشت ۱۵ ماه مردم‌مهمان نواز خراسان جنوبی باردیگر هم نخستین میزبان دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور بودند.

در سفر اول رئیس جمهور به خراسان جنوبی، ۱۱۵ طرح با حمایت ۲۵ دستگاه ملی و حاکمیتی به تصویب رسید که در همین راستا ۵ هزار و ۸۶۴ میلیارد تومان برای این طرح ها در نظر گرفته شده که تاکنون ۲هزار و ۳۲۸ میلیارد تومان آن اختصاص یافته است.

دور اول سفرهای استانی احیاء امید و اعتماد از طریق بازگرداندن دولت میان مردم بود. در دور دوم سفرها اما دولت یک کارویژه دیگر هم تعریف کرده است: پیگیری مصوبات و عمل به وعده‌ها.

راه‌اندازی بخش احیای فولاد قاینات

این طرح زمینه اشتغال ۸۱۰ نفر (بصورت مستقیم) با سرمایه‌گذاری ٤٥۰۰ میلیارد تومان را محقق کرده و منجر به متحول شدن و رونق اقتصادی منطقه شده است.

بهره‌برداری از معادن طلا در شهرستان‌های خوسف و نهبندان

فعالسازی ۳ معدن طلا با اشتغال ۵۸۰ نفر و تولید ٦٠٠ کیلو شمس طلا در سال، همچنین راه‌اندازی ۳ معدن طلای دیگر در دست اقدام است.

اجرای طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی

اجرای این طرح با همکاری وزارت صمت، ایمیدرو و سازمان زمین شناسی ایران در مساحتی به میزان ۱۵۰۰۰ کیلومتر مربع در شهرستان‌های، سربیشه درمیان، خوسف و بیرجند با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان که از سوی ایمیدرو تامین شده است.

اخذ مجوز ترانزیت عام راه اندازی ایکس ری کامیونی که سبب توسعه و تسهیل تجارت و افزایش مبادلات تجاری از مرز ماهیرود شده است.

اقدامات مذکور منجر به افزایش ترانزیت به افغانستان از طریق مرز ماهیرود شده است. میزان ترانزیت از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان در سال ١٤٠١ در مقایسه با سال ١٤٠٠، بیش از ٤٠ درصد افزایش داشته است.

 

دیدگاهتان را بنویسید