263302

آخرین تحولات بازار جهانی فلزات صنعتی بررسی شد؛ امید بازارها به توقف جنگ تعرفه‌‌‌ای

دنیای معدن- الینا قاسمی: بازارهای جهانی در ماه گذشته تحت‌تاثیر اخبار ضد و نقیض و جنگ تعرفه‌‌‌ای که دونالد ترامپ آغاز کرد، دستخوش نوسانات زیادی بودند و در واکنش به اخبار گوناگون و بعضا متناقض در سردرگمی به سر می‌‌‌بردند.

جنگ تجاری و رکود جهانی، صنایع را تهدید می‌کند و تقاضا برای کالاهای اساسی و مواد خام موجود در بورس‌کالا را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این بار بازار به احتمال آغاز مذاکرات بین پکن و واشنگتن که بازیگران اصلی این جنگ تجاری هستند، روی خوش نشان داده است.

پس از انتشار آمار مربوط به رشد اقتصادی ایالات‌متحده در هفته گذشته، مشخص شد که در سه‌ماه اول سال، اقتصاد ایالات‌متحده به‌طور غیرمنتظره‌‌‌ای ۰.۳‌درصد کوچک شده است تا اولین رشد منفی آن در سه‌سال اخیر را رقم بزند. از سویی دیگر شاخص PMI تولیدی چین به دلیل کاهش سفارش‌های صادراتی به پایین‌‌‌ترین حد خود در ۱۶ماه گذشته سقوط کرد. شاید همین آمار و ارقام بود که چین و آمریکا را ناچار به کوتاه آمدن از موضع خود بر سر ادامه جنگ تعرفه‌‌‌ای کرد؛ چرا که سخنگوی وزارت بازرگانی اعلام کرد که مقامات آمریکایی چند بار از طریق کانال‌‌‌های مختلف برای آغاز مذاکرات بر سر تعرفه‌‌‌ها با چین تماس گرفتند. 

این اظهارنظر پس از این صورت گرفت که اوایل هفته گذشته، دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور آمریکا، به توافق‌‌‌های تجاری احتمالی با هند، ژاپن و کره‌جنوبی اشاره و در عین حال نسبت به دستیابی به توافق با چین ابراز امیدواری کرد. این مقام چینی همچنین اعلام کرده است که پکن علاقه مقامات آمریکایی به مذاکره را مورد توجه قرار داده و در حال ارزیابی احتمال مذاکره با آمریکاست. این موضع چین امیدها را برای کاهش تنش بین دو قدرت جهانی افزایش داد و موجب ظهور نشانه‌‌‌هایی از ثبات و آرامش در معاملات شد. پس از انتشار این اخبار، قیمت مس در آخرین روز معاملات هفته گذشته افزایش یافت و قیمت هر تن از این فلز با ۲.۵‌درصد افزایش به ۱۰۴۳۴دلار رسید.

البته به طور کلی مس هفته نسبتا ناگواری را پشت سر گذاشته بود و به‌رغم رشدی که در آخرین روزهای معاملاتی تجربه کرد، روزهای ابتدایی هفته را با روند کاهشی آغاز کرده بود. این کاهش قیمت پس از انتشار داده‌‌‌های مربوط به اقتصاد آمریکا رخ داد که نشان‌‌‌دهنده رشد منفی اقتصاد این کشور در سه‌ماه اول بود و نگرانی‌های مربوط به احتمال شکل‌‌‌گیری رکود اقتصادی را تشدید کرد. از سوی دیگر، کاهش تنش‌‌‌های تجاری، با کاهش تقاضا برای دارایی‌‌‌های امن به کاهش قیمت طلا منجر شد؛ تا جایی که در آخرین روز معاملاتی در هفته گذشته هر اونس طلای جهانی به حدود ۳۲۵۰دلار رسید و به این ترتیب هفته‌‌‌ای که گذشت، به بدترین هفته طلای جهانی در دوماه گذشته بدل شد. 

قیمت نقره نیز بیش از یک‌درصد کاهش یافت و هر اونس آن به ۳۲دلار رسید تا چهارمین روز متوالی کاهش قیمت این فلز گران‌‌‌بها نیز رقم بخورد. البته همچنان فعالیت‌‌‌های تولیدی ضعیف در چین و سایر اقتصادهای بزرگ بر چشم‌‌‌انداز تقاضا برای فلزات صنعتی تاثیر گذاشته و معاملات مربوط به این فلزات را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار داده است. با وجود تاثیر مقطعی اظهارنظرها در خصوص احتمال شکل‌‌‌گیری مذاکرات میان ایالات‌متحده آمریکا و چین بر قیمت کالاهای واسطه‌‌‌ای حاضر در بورس‌کالا، تا زمانی که تکلیف جنگ تعرفه‌‌‌ای میان این دو بازیگر جهانی و تعیین‌‌‌کننده مشخص نشود، همچنان اقتصاد جهان با احتمال رکود تهدید می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید