240504

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان در گفتگوی اختصاصی با دنیای معدن مطرح کرد:

سرمایه گذاری تجلی در معدن زغال‌سنگ گلندرود

دنیای معدن-مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان گفت: این شرکت به عنوان نماینده شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به عنوان سرمایه گذار معدن زغال‌سنگ گلندرود( استان مازندران ) محسوب می‌شود و تاکنون با حمایت شرکت تجلی سرمایه گذاری لازم از تجهیزکارگاهی تا بهره برداری از این معدن انجام شده است.

شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان سال گذشته در مزایده معدن زغال‌سنگ گلندرود برنده اعلام شد و قرار داد مربوطه نیز با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ( ایمپاسکو ) مبادله شد.

علی میردار منصور پناهی در گفت و گو با خبرنگار دنیای معدن افزود: این شرکت اکنون در مرحله طراحی ، تجهیز و راه اندازی معدن زغال‌سنگ گلندرود است که در ۳۵ کیلومتری جنوب شهرستان نور قرار دارد.

وی یاداور شد: معدن مزبور از معادن قدیمی زیر زمینی استان مازندران است که مطالعات اکتشافی آن مربوط به سال ۱۳۱۵ می شود و نوع زغال‌سنگ آن حرارتی و نیمه کک شو و کمتر از پنج درصد رطوبت دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان براساس قرارداد با ایمپاسکو مدت زمان واگذاری معدن ۱۱ سال از آبان ماه پارسال تنظیم شد که یکسال برای تجهیز و ۱۰ سال استخراج ، اما با توجه به شرایط خاص زمین شناسی و محیطی معدن گلندرود و موانعی که منجر به افزایش زمان آماده سازی حفریات آن بود ، درخواست تمدید مدت آماده سازی معدن که برای یکسال پیش بینی شده بود، مطرح و تعویق شروع بهره برداری به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران منعکس و در جریان  موافقت اولیه قرار گرفت.

وی اضافه کرد: علاوه بر این وجود گسل های متعدد و جابجایی لایه ها و نیاز به حفاری های اکتشافی از دیگر دلایل تقاضای زمان تنفس در معدن بود که تهیه ماشین آلات و در شرایط خاص واردات آنها نیز در اخذ فرصت نقش داشتند.

میردار منصور پناهی افزود: این شرکت با طرح برنامه های جدید کاری در نظر دارد در مدت زمان تنفس درخواست شده، تعمیرات اساسی مورد نیاز معدن را برای بقیه عمر آن  و انجام حفریات برای دستیابی به تناژ تولید قراردادی را به انجام برساند.

اطلاعات موجود گویای آن است که محدوده این معدن ۱۳.۵ کیلومتر مربع و میزان ذخیره آن ۱.۵ میلیون تن و براساس اکتشاف تفضیلی ذخیره قطعی آن ۱۲ میلیون تن و ذخیره احتمالی هم ۵۲ میلیون تن برآورد شده است.

میردار منصور پناهی یاداور شد: شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان به عنوان راهبر معدن گلندرود از شروع قرار داد تاکنون موفق به حفر ۴۱۳ متر انواع حفریات معدنی شده و مراحل طراحی معدن و تهیه مدل بلوکی سه بعدی ذخایر موجود نیز تا نیمه دیماه جاری به پیشرفت بیش از ۶۰ درصدی رسیده است.

وی خاطرنشان ساخت: تولید یکهزار و ۴۰۰ تن زغال‌سنگ تا پایان دهه نخست دیماه جاری ثبت شد که دراختیار کارخانه زغالشویی قرار گرفت.  

پیش از این اعلام شده بود، میزان ذخیره زغال‌سنگ کشور یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن که زغال‌ کک شو و ۱.۵ میلیارد تن زغال‌سنگ حرارتی است و برآورد شده که دو تا سه برابر این ارقام هم ذخیره احتمالی است.

 

دیدگاهتان را بنویسید