263531

ویدیو: طرح توسعه فرآوری از سیلیس تا صفحات خورشیدی در دستور کار ایمیدرو

حجم ویدیو: 23.04M | مدت زمان ویدیو: 00:05:42 دانلود ویدیو

دنیای معدن: معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: طرح توسعه فرآوری از سیلیس تا صفحات خورشیدی برای جبران ناترازی انرژی در دستور کار ایمیدرو قرار دارد.

به گزارش دنیای معدن، سمیه خلوصی، با اشاره به اینکه سیلیس یکی از مواد حیاتی در تولید صفحات خورشیدی و حرکت به سوی انرژی تجدید پذیر است افزود: سیلیس موجود در کشور را می‌توانیم به محصولات مختلفی تبدیل کنیم یکی از آنها سیلیکون متال است که قابلیت تبدیل به پلی سیلیکون را دارد، پلی سیلیکون هم پایه تولید شمش و ویفرو سلول خورشیدی است.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو گفت: راهبرد جدید سازمان ایمیدور این است که وارد حوزه رشته‌های صنعتی با فناوری جدید شود. یک طرح توسعه بزرگ مقیاس در سواحل جنوبی کشور برمبنای اقتصاد دریا محور تعریف کرده‌ایم.

خانم خلوصی با اشاره به اینکه در مرحله نخست فناوری مورد نیاز وارد می‌شود افزود: مواد اولیه صفحات خورشیدی، سیلیس‌های داخل کشور است که در فرایندی کامل، سیلیکون متال، پلی سیلیکون، شمش، ویفر و سلول خورشیدی تولید می‌شود که امیدواریم بتوانیم بخشی از محصولات را صادرکنیم.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو افزود: بر اساس مصوبه هیئت دولت برای فرآوری ۴۰ هزار تن سیلیس برنامه ریزی صورت گرفته است که از این ۴۰ هزار تن ۳۰ هزار تن در طرح توسعه ایمیدرو وجود دارد و با این ۴۰ هزار تن مشکل کشور رفع می‌شود.

وی همچنین گفت: ایجاد پایگاه‌های امدادو نجات از برنامه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است که نخستین و بزرگترین آن در طبس ایجاد شده و آماده راه اندازی است هم زمان با این اقدام با بازدید تیم حرفه‌ای از معادن زغال سنگ، کمبود‌های تجهیزات ایمنی معادن مثل دستگاه‌های گاز سنج و خود نجات شناسایی شد و در تلاش هستیم امسال بخشی از تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنیم، البته یکی از مهمترین موضوعات ایمنی آموزش نیروی انسانی است که از استادان ز غال سنگ خارج از کشور استفاده خواهیم کرد و نخستین دوره آموزش بهار امسال برگزار می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو گفت: ما ۱۳ عنصر را به عنوان عنصر راهبردی تعریف کردیم مانند لیتیوم، کبالت، منگنز، فسفات و عناصری که بخشی از آن به کشور وارد می‌شود یا رشته صنعت‌هایی مانند نیروگاه‌های تجدید پذیر و صنایع الکترونیک جدید که در حال توسعه هستند.

خلوصی ادامه داد: امسال دو طرح امکان سنجی اجرای دو طرح با فرض واردات مواد معدنی در دستور کار داریم که اگر مطالعات امکان سنجی جواب دهد وارد بخش صنعتی می‌شود. همچنین تجهیز آزمایشگاه مرکز تحقیقات فرآوری کرج انجام شد و آزمون‌های آزمایشگاهی در حوزه این عناصر در این مرکز تحقیقاتی انجام می‌شود.

وی گفت: شرکت‌های دانش بنیان مانند شرکت‌هایی که کروم کبالت و تنگستن را از محصولات و عناصر و منابع ثانویه تولید کردند شناسایی شدند و در حال رفع مشکلات این شرکت‌ها هستیم که تولید پایدار داشته باشند.

معاون برنامه‌ریزی ایمیدرو افزود: یکی از راهبرد‌هایی که همه کشور‌های دنیا اتخاذ می‌کنند این است که برای کاهش وابستگی اقتصاد کشورشان در معادنی که جز عنصر راهبردی است در خارج کشور هم سرمایه گذاری کنند ما هم دربسیاری از مذاکرات و نشست‌های بین المللی در حال شناسایی معادن خوبی هستیم که بتوانیم تولید پایداری داشته باشیم.

وی در پایان افزود: همه طرح‌های صنعتی دو تا سه سال برای اجرا زمان نیاز دارند، اما امیدواریم امسال بتوانیم دو طرح صنعتی را آغاز کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید