231053

متهم ساختن فولادی‌ها در بحران آب، فرافکنی است

دنیای معدن: بنا به مطالعات کارشناسی کل مصرف آب بخش صنعت کشور ۲ تا ۵/ ۲درصد است، در حالی که در کشورهای توسعه‌یافته این رقم به بالای ۵۰درصد می‌رسد بنابراین این موضوع که برخی صنعت فولاد را عامل خشکسالی و خشک شدن رودخانه‌ها معرفی می‌کنند نوعی فرافکنی محسوب می‌شود.

به گزارش دنیای معدن، رئیس هیات‌مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان این مطلب گفت: به‌رغم دستاوردهای بزرگ بخش صنعت در محرومیت‌زدایی، افزایش تولید ناخالص داخلی و ایجاد اشتغال، سهم این بخش از کل مصرف آب در کشور پایین است.

محمد فاطمیان گفت: در حال حاضر منابع آبی کشور در جایی مصرف می‌شود که صرفه اقتصادی ندارد. به طور مثال شاهد مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی نیستیم. همان‌طور که آمارها نشان می‌دهد سهم بخش صنعت و خانگی از مصرف آب در کشور اندک است.

به گفته وی این بخش کشاورزی به‌‌صورت اتلاف‌گونه‌ای آب را مصرف می‌کند. چرا که کشاورزی ما سنتی و غرقابی است.

رئیس هیات‌مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بیان کرد: در کشورهای توسعه‌یافته، بخش صنعت ۶۰درصد آب را مصرف می‌کند، چون این کشورها پی برده‌اند که مشکل معیشت و اشتغال از طریق توسعه اقتصاد صنعتی حل می‌شود.

شرکت‌های فولاد پیشگام صرفه‌جویی در مصرف آب

رئیس هیات‌مدیره چادرملو گفت: شرکت‌های معدنی و فولادی از جمله فولادمبارکه اقدامات بزرگی در حوزه تصفیه پساب و بازچرخانی و کاهش مصرف آب انجام داده‌اند. این شرکت‌ها در کاهش مصرف آب و بهینه‌سازی مصرف آب اقدامات بزرگی انجام داده‌اند و سرمایه‌گذاری شرکت‌های فولادی در این حوزه در شرایط دشوار تحریم صورت گرفته است. در واقع این شرکت‌ها در حالی که تحریم بوده‌ایم و نمی‌توانسته‌ایم از سرمایه و تکنولوژی خارجی بهره ببریم، با بومی‌سازی و استفاده از منابع، توان و دانش داخلی، مصرف آب را کاهش داده‌اند.

وی ادامه داد: شرکت‌های فولادی و معدنی در اجرای طرح‌های توسعه در کنار آب و انتقال آب خلیج فارس به مرکز کشور هم پیشگام بوده‌اند و جانمایی طرح‌های توسعه در کنار سواحل در طرح جامع فولاد دیده شده است.

صنعت فولاد باید در کانون توجه باشد

رئیس هیات‌مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: صنعت فولاد، بخش پیشران اقتصاد کشور است و شرکت‌هایی مثل فولاد مبارکه پرچم‌دار توسعه صنعتی در کشور هستند. بنابراین این صنعت باید در اولویت توجه قرار گیرد و رفع چالش‌های آن چه در حوزه آب و چه در حوزه تامین برق و گاز باید برای دولت اولویت داشته باشد.

فاطمیان تاکید کرد: توسعه صنعت فولاد در هر کشوری یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی است. این صنعت به دلیل پیشران بودن خود، محرک توسعه بسیاری از صنایع است و سهم بزرگ و بی‌بدیلی در خلق ثروت و ایجاد مشاغل پایدار دارد. مشکلات و چالش‌های صنعت فولاد باید به‌عنوان مشکلات اقتصاد کشور قلمداد شود.

وی در پایان گفت: توسعه پایدار زمانی حاصل می‌شود که صنایع پیشران در کانون توجه قرار گیرند. متاسفانه در سال جاری، اعمال محدودیت بر مصرف برق و گاز شرکت‌های فولادی و معدنی باعث شد کارکرد این شرکت‌ها تا ۴۰درصد پایین بیاید که این وضعیت برازنده صنعت فولاد ایران نیست.

 

دیدگاهتان را بنویسید