264950

درخشش نقره در بازارهای جهانی

دنیای معدن- الینا قاسمی : روز دوشنبه و با آغاز معاملات در بازارهای جهانی، قیمت هر اونس نقره تا مرز ۳۹ دلار افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در نزدیک به ۱۴ سال گذشته رسید؛ رشدی که عمدتا ناشی از افزایش تنش‌‌‌های تجاری جهانی و در نتیجه افزایش تقاضا برای فلزات گران‌‌‌بها بود.

این جهش پس از آن رخ داد که رئیس‌‌‌جمهور ایالات متحده آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرد از اول اوت تعرفه‌‌‌ای ۳۰ درصدی بر واردات آمریکا از اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد شد؛ اقدامی که خطرات ناشی از سیاست‌های حمایت‌‌‌گرایانه جهانی را تشدید کرده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که اتحادیه اروپا در واکنش به این تصمیم، در حال تعمیق مذاکرات با سایر کشورهای آسیب‌‌‌دیده، از جمله کانادا و ژاپن است تا پاسخ‌‌‌های هماهنگ احتمالی مورد بررسی قرار دارد. از سوی دیگر، سرمایه‌‌‌گذاران با نگاهی محتاطانه در انتظار انتشار آمارهای اقتصادی ایالات متحده در هفته جاری هستند؛ داده‌‌‌هایی که می‌تواند تاثیرات گسترده اقتصادی تعرفه‌‌‌های جدید را روشن‌‌‌تر کند.

افزایش استقبال از نقره

در انتهای نیمه نخست سال ۲۰۲۵، نقره به یکی از گزینه‌‌‌های اصلی سرمایه‌‌‌گذاری در جهان بدل شده است. بر اساس گزارش تازه موسسه نقره، ورود سرمایه به صندوق‌های قابل معامله در بورس که پشتوانه آنها نقره است، از کل سرمایه‌‌‌گذاری ثبت‌‌‌شده در سال گذشته فراتر رفته و رکوردهای تازه‌‌‌ای را به ثبت رسانده است. بر پایه این گزارش، تنها در شش‌‌‌ماهه ابتدایی سال، ۹۵ میلیون اونس نقره وارد این صندوق‌ها شده که مجموع دارایی‌‌‌های جهانی آنها را به رقم قابل‌‌‌توجه ۱.۱۳ میلیارد اونس رسانده است. این میزان، تنها ۷ درصد کمتر از رکورد تاریخی ۱.۲۱ میلیارد اونس در فوریه ۲۰۲۱ است. افزایش قابل‌‌‌توجه قیمت نقره، ارزش کل دارایی‌‌‌های قابل معامله در بورس را در ماه ژوئن به بیش از ۴۰ میلیارد دلار رساند؛ رقمی که برای نخستین‌بار در تاریخ این بازارها به ثبت می‌‌‌رسد.

نزدیک به نیمی از رشد ارزش این صندوق‌ها فقط در ماه ژوئن اتفاق افتاد؛ زمانی که قیمت نقره به بالاترین سطح خود در ۱۳ سال گذشته رسید. تا پایان ژوئن، قیمت این فلز نسبت به ابتدای سال حدود ۲۵ درصد رشد داشته است. بر اساس گزارش موسسه نقره، ژوئن سال جاری بزرگ‌ترین افزایش ماهانه قیمت نقره را از زمان «فشار خرید» کاربران شبکه اجتماعی ردیت در اوایل ۲۰۲۱ رقم زده است. این روند صعودی در ژوئیه نیز ادامه یافت و برای لحظاتی، قیمت هر انس نقره از مرز ۳۹ دلار در هر اونس هم عبور کرد تا به بالاترین سطح خود در ۱۴ سال اخیر برسد. 

چرا در شرایط ناپایدار، استفاده از نرم‌افزار حسابداری آنلاین ضروری است؟

بازدهی نقره از ابتدای سال تاکنون به ۲۷ درصد رسیده تا رشد این فلز را هم‌‌‌تراز با میزان بازدهی طلا قرار دهد. بازار معاملات آتی نیز نشانه‌‌‌ای از اعتماد روزافزون سرمایه‌‌‌گذاران به نقره به عنوان پناهگاه امن دارایی‌‌‌هاست. بر اساس داده‌‌‌های موجود، موقعیت خالص خرید در بورس کالای شیکاگو تا تاریخ ۲۴ ژوئن نسبت به پایان سال گذشته ۱۶۳ درصد افزایش یافته و میانگین این موقعیت‌‌‌ها به بالاترین سطح خود از نیمه نخست ۲۰۲۱ رسیده است.

زمینه‌‌‌های تقاضای فزاینده نقره

رشد چشم‌‌‌گیر بازار نقره در سال ۲۰۲۵، بازتابی از نگرانی‌‌‌های گسترده‌‌‌تر نسبت به تورم، نوسانات بازارهای مالی و عدم قطعیت‌‌‌های ژئوپولیتیکی است. بسیاری از تحلیل‌‌‌گران بر این باورند که تمایل فزاینده به سرمایه‌‌‌گذاری در دارایی‌‌‌های فیزیکی مانند طلا و نقره، بیانگر تمایل سرمایه‌‌‌گذاران به تنوع‌‌‌بخشی به سبد دارایی‌‌‌ها و حفظ ارزش در برابر کاهش قدرت خرید ارزهاست.

نقره، به عنوان فلزی با کارکرد دوگانه صنعتی و سرمایه‌‌‌ای، بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته و ممکن است نقش پررنگ‌‌‌تری در ساختار جدید سرمایه‌‌‌گذاری جهانی ایفا کند. علاوه بر نااطمینانی‌‌‌های موجود که منجر به استقبال فزاینده از نقره به عنوان جایگزین ارزان‌‌‌تر طلا شده است، رشد استفاده از نقره در صنایع نوین به‌‌‌ویژه در حوزه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و فناوری‌‌‌های سبز یکی دیگر از عوامل جهش تقاضای صنعتی این فلز است.

افزایش ورود سرمایه به صندوق‌های قابل معامله، رشد موقعیت‌‌‌های خرید در معاملات آتی و پیش‌‌‌بینی عبور قیمت از مرز روانی ۴۰ دلار نیز به هیجان بازار دامن زده است. مجموع این عوامل، نقره را به یکی از درخشان‌‌‌ترین دارایی‌‌‌های قابل سرمایه‌‌‌گذاری در سال ۲۰۲۵ تبدیل کرده است.

انتظار برای نوسانات بیشتر

تحلیل‌‌‌گران موسسه نقره پیش‌‌‌بینی می‌‌‌کنند که در ماه‌‌‌های آینده، بازار طلا و نقره شاهد به اوج رسیدن حجم معاملات، هم در طرف خرید و هم در طرف فروش باشد. یکی از نقاط مبهم پیش رو، رفتار بازار در صورت عبور قیمت نقره از مرز روانی ۴۰ دلار است. به گفته این موسسه، ممکن است در چنین شرایطی برخی از سرمایه‌‌‌گذاران برای برداشت سود خود اقدام به فروش کنند، در حالی که گروهی دیگر با امید به رشد بیشتر، وارد بازار شوند. 

 

دیدگاهتان را بنویسید