251629

انصاری: در بحث اکتشاف ذخایر عمیق در ابتدای راه هستیم

دنیای معدن: عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد گفت: علارغم ذخایر معدنی و منابع زیرزمینی در بحث اکتشاف ذخایر عمیق، در ابتدای راه هستیم.

به گزارش دنیای معدن، عبدالحمید انصاری با اعلام این خبر افزود: ایران در میزان ذخیره معدنی و منابع زیرزمینی جز ۵ کشور نخست دنیاست.

وی گفت: اکثر ذخایر معدنی ما که در سطح زمین نمایان هستند و شواهدی از وجود ماده معدنی داشتند، شناسایی و استخراج شده اند و برخی نیز دردست بررسی اند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد گفت: مسئله‌ای که اکنون مطرح است اینکه ما باید به سمت ذخایر عمیق و مواد معدنی با عیار کمتر برویم که با کاهش میزان ذخایر، قطعا موادمعدنی با عیار کمتر نیز در آینده می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

وی افزود:، اما مشکلی که اکنون وجود دارد این است که این ظرفیت‌ها (موادمعدنی با عمق بیشتر) شناخته شده نیست و نیاز است که ظرفیت‌های کشور برای شناخت این ذخایر و منابع متمرکز شود.

انصاری گفت: بحث اکتشاف ذخایر عمیق، بحثی است که در کشور‌های اروپایی، امریکایی و چین چند سالی است که دنبال می‌شود، اما در ایران دراین خصوص در ابتدای راه هستیم.

دبیر علمی نخستین همایش ژئو فیزیک کاربردی در معادن افزود: برگزاری نشست‌ها و همایشی علمی مانند ژئوفیزیک کاربردی در معادن می‌تواند نقطه شروعی برای کشف ذخایر عمیق باشد که هم می‌تواند در اقتصاد کشور و هم رهایی کشور از اقتصاد نفتی موردتوجه قرار گیرد.

وی گفت: هدف اصلی برگزاری چنین همایش‌هایی این است که ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و شرکت‌های مهندسی مشاور و انجمن‌های علمی را در شناسایی ذخایر زیر زمینی نشان دهد و بتواند برای کشف و بهره برداری از ذخایر معدنی راهگشا باشد.

ضمن اینکه تربیت دانشجو و حرکت در مرز‌های دانش می‌تواند فضای برای آشنایی محققان و شرکت‌ها با همدیکر و آشنایی مسئولان تصمیم گیرنده با محققان و پژوهشکران زمینه را فراهم کند.

گفتنی است نخستین همایش ژئوفیزیک کاربردی در معادن در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با حضور معاونان سازمان صمت و مسئولان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) طی دیروز و امروز برگزار شد که هدف از برگزاری این همایش نیز تبادل آخرین یافته‌ها و دستاورد‌های علمی در زمینه مطالعات ژئوفیزیک هوایی و زمینی و سرمایه گذاری در معادن است که در برنامه هفتم نیز به آن تاکید شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید