232686

پروژه طرح اکتشاف مواد معدنی در استان کردستان آغاز می شود

دنیای معدن: مدیر دفتر برنامه ریزی، فناوری و اطلاعات سازمان زمین شناسی گفت: برای سال ۱۴۰۱ اجرای پروژه طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان کردستان را به عنوان اولین مقصد در نظر گرفتیم.

به گزارش دنیای معدن به نقل از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، رضا جدیدی ضمن اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به عنوان سال سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین از سوی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، اظهار کرد: حجم مالی این پروژه در استان کردستان حدود ۲۸۰ میلیارد تومان از لحاظ ریالی است و کارشناسان و متخصصان سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در این پروژه از ۱۵ اردیبهشت به مدت ۸ تا ۱۰ ماه در پنج کمپ متمرکز شامل شاهین دژ، تکاب، سنندج، سقز و قروه در استان مستقر خواهند شد.

وی با بیان این که بالغ بر ۵۳ درصد کل استان کردستان تحت پوشش مطالعات اکتشافی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: این مساحت شامل ۹۰ درصد مناطق اولویت های اکتشافی استان است که حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان را در بر می گیرد.

مدیر دفتر برنامه ریزی، فناوری و اطلاعات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خاطرنشان کرد: تهیه ۲۵ عنوان نقشه زمین شناسی، ۲۵ عنوان نقشه ژئوشیمی و ۲۵ عنوان نقشه زمین شناسی اقتصادی یا سیستماتیک برای این پهنه طراحی شده است.

جدیدی با بیان این که در کردستان به جز تهیه سه نوع نقشه زمین شناسی به انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی در پهنه دیواندره نیز می پردازیم، گفت: برداشت حدود ۲۵ هزار کیلومتر خطی پرواز ژئوفیزیک هوایی از هفته پایانی اردیبهشت آغاز خواهد شد و در کمتر از سه ماه این پروژه انجام خواهد شد.

مدیر دفتر برنامه ریزی، فناوری و اطلاعات سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تاکید کرد: انتظار داریم اجرای پروژه ژئوفیزیک هوایی و انجام مطالعات اکتشافی و زمین شناسی منجر به کشف ذخایر جدید معدنی، رونق سرمایه گذاری در بخش معدن و تحرک بخش خصوصی در استان کردستان شود.

به گفته وی، پس از انجام پروژه طرح تحول زمین شناسی و اکتشافی در کردستان واگذاری هایی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت طی سال آینده انجام می شود که امیدواریم شاهد رونق بخش معدن و توسعه زیرساخت و عمران کشور در بخش زمین شناسی باشیم به نحوی که نتایج آن برای توسعه استان مثمرثمر باشد و منجر به اشتغال مولد و رونق معدنکاری در کردستان شود.

جدیدی ضمن اشاره به تاکید وزیر صمت جهت اجرای پروژه تحول در مناطق کمتر توسعه یافته، گفت: با توجه به پیشینه مطالعات زمین شناسی انجام شده و اولویت های کانه زایی فلزی و غیرفلزی این استان، مقرر شد کردستان به عنوان اولین استان پس از اجرای موفقیت آمیز پروژه آزمایشی تحول اکتشافی خراسان جنوبی در نظر گرفته شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید