243781

سهم تیم‌های ایرانی در سوپرلیگ آسیا مشخص شد؛ جنگ استقلال و پرسپولیس

دنیای معدن: سهمیه ایران در رقابت های سوپر لیگ یا همان لیگ نخبگان آسیا اعلام شد که باشگاه ها ۲ سهمیه مستقیم و یک سهمیه غیرمستقیم خواهند داشت.

به گزارش "دنیای معدن"، کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت رسمی میزان سهمیه ایران در رقابت های لیگ قهرمانان آسیا در فصل ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵ یا همان سوپر لیگ، ملقب به لیگ نخبگان را اعلام کرد که طی آن ۲ سهمیه مستقیم و یک سهمیه غیرمستقیم به فوتبال ایران اختصاص داده خواهد شد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا امروز در وب سایت خود، میزان امتیازات کشورهای مختلف در رقابت های لیگ قهرمانان و AFC کاپ طی هشت دوره گذشته را منتشر کرد. نکته مهم در این خصوص، در نظر گرفته نشدن مسابقات سال ۲۰۲۰ است. جایی که رقابت های AFC کاپ به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد و لیگ قهرمانان آسیا نیز به صورت متمرکز در قطر به انجام رسید.

البته این تصمیم که توسط کمیته مسابقات AFC در دسامبر ۲۰۲۲ گرفته شد، به ضرر فوتبال ایران است چرا که پرسپولیس در آن سال عنوان نائب قهرمانی آسیا را به دست آورد که می توانست امتیازات زیادی را به جمع اندوخته های باشگاه های ایرانی اضافه کند اما عدم برگزاری AFC کاپ باعث شد تا کنفدراسیون فوتبال آسیا به طور کلی امتیازات سال ۲۰۲۰ را در نظر نگیرد.

بدین ترتیب تیم های باشگاهی ایرانی از سال ۲۰۱۴ تاکنون موفق به جمع آوری ۷۲,۰۱۸ امتیاز شدند که این مسئله سبب شد تا ایران در رتبه پنجم آسیا قرار بگیرد و سهمیه تیم های ایرانی ۲ کرسی مستقیم و یک سهمیه غیرمستقیم برای حضور در پلی آف خواهد بود. عربستان سعودی، ژاپن، کره جنوبی و قطر بالاتر از ایران ایستاده اند که البته تنها دو کشور نخست یعنی عربستان و ژاپن سهمیه بیشتری نسبت به ایران خواهند داشت.

کنفدراسیون فوتبال آسیا قصد دارد از فصل ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵، مسابقات باشگاهی قاره را در ۳ سطح مختلف برگزار کند. سطح اول یا الیت یا همان سوپر لیگ و لیگ نخبگان نام دارد، سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا و سطح سوم نیز همان AFC کاپ است.

* سطح برتر یا لیگ نخبگان:

رده برتر در مجموع شامل ۲۴ باشگاه شرکت کننده خواهد بود که به ۱۲ تیم در سراسر مناطق غرب و شرق تقسیم می شوند و در قالب لیگ با هم رقابت می کنند. هر باشگاه چهار بازی خانگی و چهار بازی خارج از خانه با هشت باشگاه مختلف در منطقه خود انجام خواهد داد که هشت تیم برتر هر دو منطقه (در مجموع ۱۶ تیم) به مرحله یک هشتم نهایی صعود خواهند کرد که به صورت رفت و برگشت به مصاف هم می روند.

هشت برنده مرحله یک هشتم نهایی سپس به مرحله یک چهارم نهایی راه خواهند یافت که دیدارهای نیمه نهایی و فینال به صورت تک بازی و در یک مکان متمرکز برگزار می شود که مرحله نهایی فوتبال باشگاهی نخبگان AFC را به نمایش می گذارند.

* سطح دوم لیگ قهرمانان:

این در حالی است که سطح دوم فوتبال باشگاهی آسیا با ۳۲ باشگاه شرکت کننده و در هشت گروه چهار تیمی برگزار می شود. باشگاه ها در مرحله گروهی به صورت رفت و برگشت به مصاف هم خواهند رفت و دو تیم برتر هر گروه، به مرحله یک هشتم نهایی صعود خواهند کرد.

مرحله یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی و نیمه نهایی در دو بازی برگزار می شود و فینال نیز تک بازی خواهد بود.

* سطح سوم لیگ قهرمانان:

در نهایت، سطح سوم شامل ۲۰ باشگاه شرکت کننده خواهد بود که به پنج گروه تقسیم می شوند. این باشگاه‌ها در مسابقاتی به صورت تک‌بازی به رقابت خواهند پرداخت تا در قالبی متمرکز با هم رقابت کنند و هشت تیم برتر به مرحله یک چهارم نهایی راه پیدا می کنند.

مرحله یک چهارم نهایی و نیمه نهایی دو بازی خانگی و خارج از خانه برگزار می‌شود و فینال به صورت تک بازی برگزار می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید