274475

برخورد گزینشی با خبرنگاران در نشست خبری مس کاوان نماد؛

احترام به رسانه‌ها، پیش‌نیاز معرفی دستاوردهای صنعتی است

دنیای معدن: روابط عمومی هر مجموعه، پیش از آنکه ویترین معرفی دستاوردها و فعالیت‌های سازمان باشد، باید نماد احترام، پاسخگویی و تعامل حرفه‌ای با رسانه‌ها باشد؛ موضوعی که متأسفانه در نشست خبری شرکت مس کاوان نماد در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی ایران کانماین، آن‌گونه که شایسته جامعه رسانه‌ای کشور است، رعایت نشد.

 به گزارش دنیای معدن، نشست خبری شرکت مس کاوان نماد در سالن‌های ۸ و ۹ محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، در شرایطی برگزار شد که برخورد گزینشی با خبرنگاران برای ورود به این نشست و نحوه تعامل نامناسب مسئول روابط عمومی و ارتباطات رسانه‌ای این مجموعه، با انتقاد مواجه شد.

متأسفانه در حالی که نمایشگاه بین‌المللی باید فضایی برای حضور آزادانه رسانه‌ها، تبادل اطلاعات و دسترسی برابر خبرنگاران به مسئولان و مدیران شرکت‌ها باشد، در این نشست، ورود خبرنگاران با رویکردی گزینشی همراه بود و برخی رسانه‌های باسابقه و اثرگذار حوزه معدن و صنایع معدنی نیز از امکان حضور و پوشش خبری محروم شدند.

بدیهی است نشست خبری، محلی برای ارتباط مستقیم مدیران با رسانه‌ها و ارائه اطلاعات به افکار عمومی است و تعیین محدودیت‌های غیرشفاف برای حضور خبرنگاران، نه‌تنها با فلسفه برگزاری چنین نشست‌هایی همخوانی ندارد، بلکه می‌تواند به تضعیف اعتماد متقابل میان رسانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی منجر شود.

انتظار می‌رود شرکت‌هایی که در مسیر توسعه صنعتی، اقتصادی و حتی ورود به بازار سرمایه گام برمی‌دارند، در کنار توجه به توسعه فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی، ارتقای جایگاه روابط عمومی و تقویت ارتباط حرفه‌ای با رسانه‌ها را نیز در اولویت قرار دهند. احترام به خبرنگار، احترام به افکار عمومی است و هیچ مجموعه‌ای نباید درهای اطلاع‌رسانی را به روی رسانه‌ها به‌صورت گزینشی باز و بسته کند.

با وجود این برخورد و محدودیت ایجادشده، دنیای معدن با رویکرد حرفه‌ای و در راستای رسالت اطلاع‌رسانی خود، محتوای نشست خبری و اظهارات مدیرعامل شرکت مس کاوان نماد را پوشش داد.

از احیای معدن تا تکمیل زنجیره ارزش مس

حجت زینلی، مدیرعامل شرکت مس کاوان نماد، در این نشست خبری با تشریح روند توسعه این مجموعه از احیای فعالیت‌های معدنی تا افزایش ظرفیت تولید، از برنامه‌های شرکت برای تکمیل زنجیره ارزش مس، حرکت به سمت تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر و عرضه اولیه سهام در بازار سرمایه خبر داد.

وی با اشاره به پیشینه فعالیت این معدن اظهار کرد: فعالیت این مجموعه به سال‌های گذشته بازمی‌گردد، اما به دلیل شرایط و تحولات اقتصادی و معدنی در سال ۱۳۶۱ و همزمانی با بهره‌برداری از معادن بزرگی همچون سرچشمه، فعالیت معدن متوقف شد و این مجموعه برای بیش از سه دهه از چرخه تولید خارج ماند.

زینلی افزود: با ورود شرکت نماد و سرمایه‌گذاری معظم پارس در حدود سال ۱۳۹۳، روند احیا و توسعه معدن در حوزه‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری آغاز شد و در سال ۱۳۹۵ نخستین کنسانتره تولیدی این معدن به دست آمد. از آن زمان تاکنون توسعه ظرفیت تولید، گسترش فعالیت‌های اکتشافی و تکمیل زیرساخت‌ها به‌صورت مستمر در دستور کار شرکت قرار داشته است.

مدیرعامل مس کاوان نماد با اشاره به روند تولید شرکت تصریح کرد: این مجموعه طی سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای توانسته است ظرفیت تولید خود را افزایش دهد. بر اساس اطلاعات اعلام‌شده، تولید کنسانتره شرکت در سال ۱۴۰۴ به حدود ۸ هزار و ۹۰۵ تن با عیار ۲۲ درصد رسیده است. همچنین این مجموعه با احتساب نیروهای پیمانکاری، زمینه اشتغال حدود ۶۰۰ نفر را فراهم کرده است.

وی در ادامه از تغییر ساختار سهامداری و توسعه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری در این مجموعه سخن گفت و افزود: در راستای سیاست‌های گروه و سهامداران، بخشی از ساختار مالکیتی و سرمایه‌گذاری شرکت در حوزه صنایع فلزات غیرآهنی بازآرایی شده است. همچنین از نیمه دوم سال گذشته با مشارکت ۳۵ درصدی در یک مجموعه مرتبط، برنامه‌ریزی برای ورود جدی‌تر به حوزه تولید شمش و تکمیل زنجیره ارزش مس آغاز شده است.

زینلی با تأکید بر اهمیت حرکت از تولید مواد معدنی و کنسانتره به سمت محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره تولید از اولویت‌های شرکت است و در برنامه‌های توسعه‌ای، موضوع فرآوری بیشتر مواد معدنی و حرکت به سمت تولید محصولات نهایی مورد توجه قرار دارد.

آمادگی مس کاوان نماد برای عرضه اولیه سهام

مدیرعامل شرکت مس کاوان نماد همچنین با اشاره به برنامه سهامداران برای ورود شرکت به بازار سرمایه گفت: سهامداران، عرضه سهام شرکت در بورس را هدف‌گذاری کرده‌اند و در همین راستا اقدامات لازم برای تأمین الزامات و آماده‌سازی شرکت انجام شده است. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد عرضه اولیه سهام شرکت باشیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه افزایش سرمایه پس از عرضه اولیه اظهار کرد: در حال حاضر تمرکز شرکت بر انجام عرضه اولیه و طی مراحل قانونی آن است. پس از عرضه و رسیدن قیمت سهام به شرایط تعادلی و همچنین اخذ موافقت سازمان بورس، موضوع افزایش سرمایه متناسب با نیازهای توسعه‌ای شرکت و منافع سهامداران بررسی خواهد شد.

مدیریت ناترازی انرژی و منابع آب در دستور کار

زینلی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های حوزه آب و انرژی در صنعت معدن و فرآوری اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل اساسی واحدهای فرآوری، تأمین و مدیریت منابع آب است؛ به‌ویژه آنکه بسیاری از معادن در مناطق دورافتاده، کویری و کم‌برخوردار از منابع آبی قرار دارند.

وی ادامه داد: شرکت با شناخت این محدودیت‌ها، اقدامات گسترده‌ای را برای تأمین و مصرف بهینه آب انجام داده و در همین راستا مجوزهای لازم برای خرید آب نیز اخذ شده است. مدیریت منابع و افزایش بهره‌وری مصرف آب از موضوعاتی است که به‌صورت جدی دنبال می‌کنیم.

مدیرعامل مس کاوان نماد همچنین با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته برای مدیریت ناترازی انرژی اظهار داشت: در سال‌های گذشته تلاش کرده‌ایم با برنامه‌ریزی و اجرای راهکارهای مدیریتی، اثر محدودیت‌های انرژی بر روند تولید را به حداقل برسانیم و خوشبختانه در این زمینه عملکرد قابل قبولی داشته‌ایم.

توسعه اقتصادی تولید؛ فراتر از نوسانات قیمت جهانی مس

زینلی در پاسخ به پرسشی درباره میزان سودآوری شرکت و تأثیر رشد قیمت جهانی مس بر عملکرد آن گفت: اگرچه نرخ ارز و قیمت‌های جهانی مس از عوامل اثرگذار بر درآمد و سودآوری شرکت هستند و روند این متغیرها را به‌دقت رصد می‌کنیم، اما اعتقاد داریم پایداری سودآوری صرفاً از مسیر افزایش قیمت‌های جهانی حاصل نمی‌شود.

وی افزود: آنچه برای ما اهمیت اساسی دارد، تولید اقتصادی، بهینه و بهره‌ور است. تلاش کرده‌ایم با تکیه بر دانش فنی، بهبود فرآیندها، افزایش راندمان تولید و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، هزینه‌های تولید را کنترل و عملکرد اقتصادی مجموعه را تقویت کنیم.

مدیرعامل شرکت مس کاوان نماد در پایان تأکید کرد: در کنار رصد تحولات بازار جهانی مس و نرخ ارز، ارتقای بهره‌وری و حرکت علمی و هدفمند در فرآیندهای تولیدی را با جدیت دنبال می‌کنیم و امیدواریم با تلاش همکاران و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، جایگاه شرکت در زنجیره صنعت مس کشور بیش از پیش تقویت شود.

دنیای معدن تأکید می‌کند که توسعه صنعتی و اقتصادی بدون ارتباط مؤثر با افکار عمومی و رسانه‌های تخصصی، نمی‌تواند به معرفی کامل ظرفیت‌ها و دستاوردهای بنگاه‌های اقتصادی منجر شود. رسانه‌ها رقیب شرکت‌ها نیستند؛ بلکه بازوی اطلاع‌رسانی، شفافیت و انعکاس واقعیت‌های صنعت هستند و شایسته است این جایگاه در رفتار و رویکرد روابط عمومی مجموعه‌ها نیز به‌درستی مورد توجه قرار گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید