267921

در سفر رئیس هیأت عامل ایمیدرو به چین مطرح شد؛

تشکیل کمیته مشترک ایمیدرو و سفارت ایران در چین / دیدار با مدیران شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی

دنیای معدن: رئیس هیأت عامل ایمیدرو در جریان سفر خود به چین، ضمن دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن، از تشکیل کمیته مشترک ایمیدرو و سفارت ایران در چین خبر داد و همچنین در نشستی جداگانه با مدیران شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی چین، راهکارهای توسعه همکاری‌های دوجانبه را بررسی کرد.

به گزارش دنیای معدن، دکتر محمد مسعود سمیعی‌نژاد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو، در دیدار با عبدالرضا رحمانی فضلی، سفیر ایران در چین، گفت:

در این نشست، زمینه‌های توسعه همکاری با کشور چین تشریح و مسیر گسترش روابط در راستای تحقق اهداف کلان معدن و صنایع معدنی ایران مشخص شد.

وی افزود: محورهای همکاری عمدتاً شامل انتقال تکنولوژی، جذب سرمایه، اجرای پروژه‌های مشترک زیرساختی و معدنی است.

سمیعی‌نژاد هدف از این همکاری‌ها را تعیین مسیرهای دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه ایران، برنامه پانزدهم توسعه چین و پیشبرد طرح همکاری‌های ۲۵ ساله بین دو کشور عنوان کرد و گفت:

در این گفت‌وگو مقرر شد کمیته‌ای مشترک بین ایمیدرو و سفارت ایران در چین تشکیل شود تا اجرای برنامه‌های تعیین‌شده در سطحی عملیاتی و هماهنگ دنبال شود.

دیدار با مدیران شرکت‌های بزرگ چینی

رئیس هیأت عامل ایمیدرو همچنین در ادامه این سفر، با مدیران تعدادی از شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی چین دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های گسترده همکاری میان دو کشور اظهار داشت:

این همکاری‌ها شامل توسعه روابط در حوزه انتقال فناوری‌های مورد نیاز زنجیره فلزی و غیرفلزی، فرآوری مواد معدنی و عناصر نادر خاکی و همچنین تکمیل تعهدات باقیمانده از پروژه‌های پیشین است.

سمیعی‌نژاد افزود: سرمایه‌گذاری مشترک خارجی و جذب سرمایه در پروژه‌های زیرساختی حوزه آب و انرژی نیز از جمله محورهای مورد تأکید در تعامل با شرکت‌های چینی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان تأکید کرد:

این همکاری‌ها می‌تواند نقش مهمی در تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت در بخش معدن و صنایع معدنی کشور ایفا کند و با ایجاد پیوندهای اقتصادی بلندمدت، قدرت چانه‌زنی و تاب‌آوری اقتصاد معدنی ایران در برابر محدودیت‌های بین‌المللی را افزایش دهد.

سفر اخیر محمد مسعود سمیعی نژاد رئیس هیأت عامل ایمیدرو به چین، افزون بر گسترش همکاری‌های راهبردی میان دو کشور، نشان‌دهنده تلاش ایران برای مدیریت هوشمندانه روابط اقتصادی در شرایط تحریم، دامپینگ فولاد و تحولات ژئو‌اقتصادی جهان است. استمرار چنین گفت‌وگوهایی می‌تواند ایران را از یک صادرکننده مواد خام، به شریک فناور و سرمایه‌پذیر فعال در زنجیره جهانی معدن و صنایع معدنی تبدیل کند.

با اشاره به شرایط بین‌المللی و تحولات اقتصادی جهانی می‌توان گفت: گسترش همکاری‌های اقتصادی و فناورانه با چین، می‌تواند در عمل به کاهش اثرات منفی سیاست‌های محدودکننده و فشارهای ناشی از سازوکارهایی نظیر “سیستم ماشه” در عرصه بین‌المللی کمک کند و مسیر توسعه پایدار در بخش معدن و صنایع معدنی ایران را هموارتر سازد.

 

دیدگاهتان را بنویسید