263147

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در نشست خبری مطرح کرد؛

جذب ۳۶ سرمایه‌گذار برای فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان

دنیای معدن: حمید زادبوم، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان در نشست خبری گفت:تاکنون بیش از ۳۶ سرمایه‌گذار به این منطقه ویژه اقتصادی جذب شده‌اند که ۱۱ مورد از آن‌ها در حوزه پتروشیمی هستند.

به گزارش دنیای معدن، حمید زادبوم، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان، امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) اظهار کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت، حدود ۱۰ منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد که ۴ مورد از آن‌ها تحت نظر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) قرار دارند. یکی از این چهار منطقه، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان است.

زادبوم با اشاره به ویژگی‌های این منطقه، گفت: این منطقه دارای بخش بندری است که ۱۹ پست اسکله در آن تعبیه شده و تاکنون ۴ پست اسکله راه‌اندازی شده است. همچنین، زمین‌هایی برای توسعه صنایع معدنی و پتروشیمی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. وسعت این منطقه بیش از ۹۸۰۰ هکتار است که کمی بزرگ‌تر از جزیره کیش می‌باشد.

وی افزود: در این منطقه ویژه اقتصادی که یکی از چهار منطقه تحت پوشش ایمیدرو است، بندر مهمی وجود دارد که چهار پست اسکله فعال دارد. منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان به دلیل نزدیکی به عسلویه، می‌تواند از منابع گازی این منطقه بهره‌برداری کند. همچنین، این منطقه به تولید آلومینیوم و صنایع معدنی و پتروشیمی نیز اختصاص دارد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان اعلام کرد: تاکنون بیش از ۳۶ سرمایه‌گذار به این بخش جذب شده‌اند که ۱۱ مورد از آن‌ها در حوزه پتروشیمی هستند.

زادبوم خاطرنشان کرد که سه شرکت در این زمینه به خوبی پیشرفت داشته‌اند و پیش‌بینی می‌شود که اولین بهره‌برداری از پتروشیمی در سال ۱۴۰۵ انجام شود. همچنین، ۸ سرمایه‌گذار دیگر نیز در حال بررسی هستند.

وی تصریح کرد: این پتروشیمی، اولین پتروشیمی استان هرمزگان خواهد بود، چرا که تا پیش از این، استان هرمزگان پتروشیمی نداشت. منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان علاوه بر جذب سرمایه‌گذاران در زمینه پتروشیمی و صنایع معدنی، در بخش جنوبی خود نیز دارای معادن است.

زادبوم به قراردادهای توسعه منطقه ویژه اشاره کرد و گفت: تاکنون نزدیک به ۱۷۰ میلیون یورو قرارداد برای توسعه منطقه ویژه در جنوب ایمیدرو منعقد شده و کار خود را ادامه می‌دهد. برای توسعه این منطقه، سرمایه‌گذاری برای زیرساخت‌ها مانند جاده‌ها، آب، گاز و برق در حال انجام است.

وی همچنین به ایجاد ریل برای این منطقه اشاره کرد و گفت: این موضوع به مطالبه عمومی تبدیل شده است. رئیس‌جمهور دستور توسعه ریلی از شیراز به بوشهر را صادر کرده‌اند و می‌توان یک خط ریلی از شیراز به عسلویه ایجاد کرد. اگر بخواهیم این خط را از سمت هرمزگان بگیریم، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر ریل لازم است که باید روی آن کار کنیم.

زادبوم گفت: حضور ایمیدرو در منطقه اقتصادی پارسیان می‌تواند نقطه عطفی برای توسعه جمهوری اسلامی ایران باشد. تاکنون ۳۵۰۰ نیروی کار در این منطقه جذب شده و افق ما جذب ۲۰ هزار نیروی کار در آینده است. همچنین، پروژه‌های زیرساختی به ارزش ۱,۶۰۰ میلیارد تومان در حال اجراست که ۸۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به کنترل سیلاب است. این پروژه‌ها به عنوان مسئولیت اجتماعی عمل می‌کنند و هم برای مردم منطقه و هم برای ما مفید خواهند بود. ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز برای جاده‌سازی و تقاطع‌ها در نظر گرفته شده و حدود ۱۵ پروژه در این زمینه فعال است.

 

دیدگاهتان را بنویسید