263887

«اپال» در مسیر تحقق توسعه پایدار؛

ایفای مسئولیت‌های اجتماعی در هلدینگ «اپال» یک ضرورت است

دنیای معدن: شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان یکی از فعالان حوزه معدن در منطقه سنگان در سال مالی ۱۴۰۳، نزدیک به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در زمینه‌های سلامت، توسعه مکان‌های ورزشی، اورژانس، آموزش، بهسازی فضاهای آموزشی و رفع نیازهای شهری هزینه کرد که نشان از توجه ویژه این هلدینگ معدنی به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دارد.

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان یکی از فعالان حوزه معدن در منطقه سنگان در سال مالی ۱۴۰۳، نزدیک به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در زمینه‌های سلامت، توسعه مکان‌های ورزشی، اورژانس، آموزش، بهسازی فضاهای آموزشی و رفع نیازهای شهری هزینه کرد که نشان از توجه ویژه این هلدینگ معدنی به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دارد.

به گزارش روابط عمومی شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس، بخش معدن و صنایع معدنی کشور با پیشرفت قابل توجهی طی سالیان اخیر همراه شده؛ به نحوی که جایگزینی اقتصاد معدن با نفت، همواره مورد تاکید مقامات و مسئولان مختلف قرار گرفته است. در حال حاضر شاهد آن هستیم که بنگاه‌ها و شرکت‌های فعال در این بخش علی‌رغم مواجهه با تحریم‌های ظالمانه، گام‌های بلندی در مسیر تعالی و توسعه اقتصادی برداشته‌اند و نقش بسزایی در رشد تولید ناخالص داخلی «GPD» و ارزآوری به داخل کشور ایفا کرده‌اند اما آنچه نقش فعالان بخش معدن و صنایع معدنی در سطح جامعه را پررنگ‌تر از قبل کرده، ایفای مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه‌های مختلف اعم از آموزشی، عمرانی، فرهنگی، درمانی و… بوده است.

مسئولیت اجتماعی «Corporate Social Responsibility»، به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که یک سازمان یا شرکت برای بهبود جامعه و محیط زیست در کنار اهداف اقتصادی خود انجام می‌دهد. هدف از این مفهوم، تاکید بر آن است که شرکت‌ها و سازمان‌ها نباید تنها تولید و سوددهی را در عرصه فعالیت خود در نظر بگیرند و می‌بایست تاثیرات اجتماعی و زیست‌محیطی را نیز در مسیر توسعه مد نظر قرار دهند.

باید این واقعیت را پذیرفت که امروزه دیگر ثبت رکوردهای عملیاتی یا مالی، به تنهایی نمی‌توانند ملاک برتری شرکت‌های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی در نظر گرفته شوند و آن‌ها باید مسائل اجتماعی و محیط زیستی را هم در نظر گرفته و تلاش کنند در این زمینه‌ها نیز به مزیت‌های رقابتی دست یابند. از طرفی، اهمیت دادن سازمان‌ها به نسل‌های آینده در انجام فعالیت‌ها و نیز مصارف منابع، گامی اساسی در جهت رسیدن به توسعه پایدار در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی بوده و نشانگر تعهد سازمان به اقتصاد جهانی پایدار است. از این رو عمل به مسئولیت‌های اجتماعی، همواره باید به عنوان یک اصل در دستور کار بنگاه‌ها و شرکت‌های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی قرار بگیرد و هرگونه غفلت از آن، می‌تواند آسیب‌های جدی به توسعه پایدار این بخش وارد کند.

«اپال»؛ پیشرو در عمل به مسئولیت‌های اجتماعی

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس را می‌توان یکی از پرچمداران توسعه و پیشرفت بخش معدن و صنایع معدنی (فولاد) در کشور دانست. این شرکت که استراتژی توسعه و تعالی صنعت استراتژیک فولاد را سرلوحه فعالیت خود قرار داده است، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تخصصی بخش معدن با هدف استخراج، توسعه، بومی‌سازی و به‌روزرسانی ماشین‌آلات معدنی، تمرکز خود را بر سرمایه‌گذاری در ارتقای توانمندی‌ها و توسعه ظرفیت‌های حلقه‌های بالادستی و میانی زنجیره فولاد معطوف کرده است.

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس خود راهبری سه شرکت اپال فولاد شرق پارسیان، صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان و پارس فولاد سبزوار را عهد‌ه‌دار است و با توجه به اینکه زمینه فعالیت سه شرکت مذکور به ترتیب در حوزه‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری سنگ‌آهن، تولید کنسانتره و گندله وهمچنین آهن اسفنجی است، از این رو به جرات می‌توان «اپال» را یکی از بازیگران کلیدی زنجیره فولاد کشور در حوزه صنایع بالادست و میانی زنجیره دانست.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که معادن به عنوان منابع اقتصادی مهم، نقش بسزایی در توسعه و پیشرفت جوامع ایفا می‌کنند. با این حال، به جهت اینکه فعالیت‌های معذنی منجر به توسعه پایدار شوند، نیاز است که معادن بخشی از سود خود را در راستای توسعه محلی و پروژه‌های بلندمدت اجتماعی سرمایه‌گذاری کنند؛ چراکه عدم توجه به مسئولیت اجتماعی در بخش معدن و همچنین صنایع معدنی می‌تواند به بروز مشکلات زیست‌محیطی و اجتماعی قابل توجهی منجر شود.

در همین راستا، شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به عنوان یکی از فعالان حوزه معدن در منطقه سنگان در سال مالی ۱۴۰۳، نزدیک به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در زمینه‌های سلامت، توسعه مکان‌های ورزشی، اورژانس، آموزش، بهسازی فضاهای آموزشی و رفع نیازهای شهری هزینه کرد.

تکمیل ساخت سوله ورزشی شهرستان قاسم‌آباد در حوزه ورزش و جوانان، تکمیل ساخت پایگاه اورژانس روستای خرگرد و خرید دستگاه پروب اکوکاردیوگرافی برای اداره بهداشت شهرستان خواف در حوزه بهداشت و درمان و ساخت پل عابر پیاده در شهرستان خواف را می‌توان از جمله اقدامات «اپال» در سال مالی گذشته برشمرد.

علاوه‌براین‌ها، شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس اقدامات درخور توجه دیگری در زمینه «کمک‌های عام‌المنفعه» انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به اهدای ۶۱ عدد بخاری به ارزش دو میلیارد ریال به محرومان و نیازمندان تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان خواف و راه‌اندازی اتاق عمل جراحی مغز و اعصاب و اهدای ست کامل تجهیزات جراحی مغز و اعصاب از بهترین برند روز دنیا به بیمارستان ۲۲ بهمن شهرستان خواف اشاره کرد.

حفظ محیط زیست در دستور کار «اپال»

در کنار این مسئله و همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، یکی از الزامات و اصول مسئولیت‌های اجتماعی، حفظ محیط زیست پیرامون است؛ مسئله‌ای که شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس همواره نگاه ویژه‌ای به آن داشته و اقدامات گسترده‌ای را در کنسرسیوم مشترکی با شرکت آسفالت طوس در این راستا انجام داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به احداث پکیج تصفیه فاضلاب؛ بتن‌ریزی و بهسازی محوطه سرویس‌کاری، کارواش و مخازن سوخت؛ پتاس‌پاشی (آب سنگین) در سال ۱۴۰۱؛ ساخت آبشخور جهت حیوانات وحشی؛ آبیاری قطره‌ای فضای سبز؛ درختکاری و ایجاد فضای سبز و ساخت حوضچه بتنی جهت جمع‌آوری پساب‌های روغن و آب‌های حاصله از کارواش تعمیرگاه سنگین و سبک اشاره کرد.

در پایان می‌توان گفت با توجه به رویکرد توسعه‌محوری که «اپال» طی چند ماه اخیر با حضور حسام مقدم‌علی، میرعامل جوان و باتجربه خود در پیش گرفته است، باید منتظر درخشش هرچه بیشتر این هلدینگ معدنی در مسیر توسعه پایدار و ایفای مسئولیت‌های اجتماعی طی آینده نزدیک باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید