248281

بزرگترین معادن سنگ آهن جهان

دنیای معدن: در این مقاله، ما به بررسی بزرگترین معادن سنگ آهن جهان از جمله مجتمع معدنی سرا نورته، معدن کاراخاس، معدن هامرسلی و... و. می‌پردازیم.

به گزارش دنیای معدن، بزرگترین معادن سنگ آهن جهان، نقش تعیین‌کننده‌ای در صنعت فولادسازی دارد. وجود سنگ آهن در بسیاری از صنایع حیاتی است؛ زیرا بسیاری از محصولات صنعتی علل‌خصوص مقاطع فولادی توسط سنگ آهن تولید می‌شوند. لازم به ذکر است، جهت تبدیل سنگ آهن به فولاد باید آن را به کنسانتره سنگ یا گندله تبدیل کرد و بعد این ماده به فولاد بدل می‌شود. ازاین‌رو، استخراج و تولید سنگ آهن از نیازهای اساسی جوامع جهانی به حساب می‌آید و معادن آن از ارزش بالایی برخوردار هستند. حال اینکه مقاطع حوزه فولاد و آهن‌آلات شامل چه محصولاتی می‌شود را می‌توانید در گرفت مشاهده کنید. در ادامه مطلب، بزرگترین معادن سنگ آهن جهان را به صورت اختصاصی معرفی کرده‌ایم.

بزرگترین معدن سنگ آهن جهان: مجتمع معدنی سرا نورته (Serra Norte Mining Complex)

پایگاه داده معدن گلوبال دیتا، مجتمع معدنی سرا نورته (Serra Norte Mining Complex) را در سال ۲۰۲۰ به عنوان بزرگترین معدن جهان معرفی کرد. این معدن سنگ آهن در منطقه پارا کشور برزیل واقع شده است. همچنین، معدن سرا نورته حالت سطحی و روباز دارد و طبق آخرین برآوردهای به‌عمل‌آمده تا سال ۲۰۳۷ قابل‌استخراج است. این معدن حدود ۱۰۶.۰۹۲ میلیون تن سنگ آهن را تنها در سال ۲۰۲۰ استخراج کرده است.

بزرگترین معادن سنگ آهن دنیا کدامند؟

بزرگترین معادن سنگ آهن جهان در برزیل و استرالیا واقع شده‌اند. استخراج سنگ آهن توسط کشورهای استرالیا و برزیل به ترتیب حدود ۴۸ و ۲۹ میلیارد تن بوده است. سایر ذخایر سنگ آهن به کشورهای آفریقایی و آسیایی تعلق دارد. در قسمت زیر، فهرست بزرگترین معادن سنگ آهن دنیا آورده شده است:

معدن کاراخاس (Carajas) برزیل

معدن کاراخاس برزیل، به عنوان دومین منبع سنگ آهن دنیا شناخته می‌شود. این معدن روباز در سال ۲۰۲۰ حدود ۸۲.۹ میلیون تن سنگ آهن استخراج کرده است. ذخایر آن نیز حدود ۷.۲ میلیارد تن برآورد می‌شود و می‌تواند تا سال ۲۰۵۸ هم به کار خود ادامه دهد. البته با وجود طرح توسعه‌ای در دست اقدام جهت احداث یک معدن اضافی با سرمایه ۱۹.۶ میلیارد دلاری پیش‌بینی می شود که مدت بهره‌برداری آن تا سال ۲۰۶۵ ادامه یابد. بعد از بهره‌برداری نیز ظرفیت تولید معدن جدید به حدود ۹۰ میلیون تن در سال می‌رسد.

معدن کاراکاس

 معدن کاراکاس

معدن میناس ریو (Minas-Rio) برزیل

عنوان سومین معدن بزرگ جهان به معدن میناس ریو تعلق می‌گیرد. این معدن بزرگ در ایالت میناس گرایس کشور برزیل قرار دارد. همچنین، ذخایر سنگ آهن معدن میناس برزیل به حدود ۲.۷ میلیارد تن می‌رسد که این میزان تولید باعث قرارگیری آن در رده سوم بزرگترین معدن دنیا شده است.

معدن کورومبا (Corumbá) برزیل

این معدن سنگ آهن در شهر کورومبا واقع در غرب برزیل و نزدیک به مرز بولیوی قرار دارد. معدن کورومبا از معادن روباز برزیل است که تولید سنگ آهن آن به حدود ۲ میلیون تن در سال می‌رسد. همچنین، حدود ۶۵۰ نفر در این معدن کار می‌کنند. لازم به ذکر است، معدن کورومبا و معادن برزیلی کاراخاس و میناس ریو به Vale تعلق دارند.

معدن زاناگا آفریقا

معدن زاناگا، پنجمین معدن سنگ آهن دنیا است که در کشور کنگو قرار دارد. این معدن حدود ۲.۵ میلیارد تن از سنگ آهن موردنیاز جهان را تامین می‌کند. در حال حاضر، قاره آفریقا سهم قابل‌توجهی از بازار جهانی سنگ آهن را به خود اختصاص داده است.

معدن سیماندو (Simandou) گینه

معدن آهن سیماندو، در رشته کوه سیماندو منطقه نزرکوه واقع در جنوب گینه قرار دارد. ذخایر سنگ آهن سیماندو در محدوده ۲.۴ میلیارد تن و عیار ۶۵ درصد تخمین زده می‌شود. این معدن سنگ آهن طبق آمار، ششمین معدن بزرگ سنگ آهن در جهان است که ذخایر آن خلوص بسیار بالایی دارند.

معدن منطقه سی (Area C Mine) استرالیا

معدن منطقه سی، یکی از معادن سنگ آهن استرالیا است که در نواحی غربی آن قرار دارد. این معدن سطحی به BHP تعلق دارد و ظرفیت تولید آن در سال ۲۰۲۰ حدود ۶۰.۵۸۷ میلیون تن بوده است. همچنین، زمان اتمام بهره‌برداری و استخراج از معدن منطقه C سال ۲۰۲۷ اعلام شده است.

معدن هامرسلی (Hamersley) استرالیا

هامرسلی، به عنوان یکی دیگر از معادن سنگ آهن استرالیا در شمال غربی آن واقع شده است. این معدن سنگ آهن عنوان هفتمین معدن بزرگ جهان را به خود اختصاص داده است و همین‌طور، ذخایر خالصی در اختیار دارد. عیار ذخایر آن به حدود ۶۲ درصد می‌رسد.

معدن چیچستر هاب (Chichester Hub) استرالیا

معدن چیچستر هاب، یکی از معادن بزرگ استرالیا است که در نزدیکی معدن هامرسلی قرار دارد. این معدن در سال ۲۰۰۸ کشف شد و با توجه به پتانسیل بالایش ظرف مدت کمی عنوان هشتمین معدن بزرگ جهان را از آن خود کرد. طبق آخرین اطلاعات حاصل‌شده، معدن بزرگ چیچستر هاب حدود ۹۰ میلیون تن در سال سنگ آهن تولید می‌کند و عیار ذخایرش از ۵۸ درصد فراتر رفته است.

معادنچیچسترهاب

 معدن چیچستر هاب

معدن مونت ویل بک (Mount Whaleback) استرالیا

معدن سنگ آهن مونت ویل بک، بزرگترین معدن جهان ازحیث ابعاد است؛ ابعاد آن در محدوده ۵ در ۱.۵ کیلومتر قرار دارد. از این معدن می‌توان ۷۷ میلیون تن سنگ آهن در طول سال استخراج کرد. به این ترتیب، معدن مونت ویل بک مانند سایر معادن سنگ آهن استرالیایی ظرفیت تولید بالایی دارد.

معدن یاندی (Yandi) استرالیا

معدن آهن یاندی، یکی از معادن سطحی استرالیا است که در قسمت غربی آن قرار دارد. این معدن بزرگ جزو معادن BHP است که حجم تولید آن در سال ۲۰۲۰ به حدود ۸۱.۴۸۴ میلیون تن رسید. همچنین، مدت زمان استخراج از این معدن تا سال ۲۰۲۳ اعلام شده است.

نگاهی به آینده بزرگترین معادن سنگ آهن جهان: چالش ها و فرصت ها

بزرگترین معادن سنگ آهن جهان، همواره با فرصت‌ها و چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند. اول اینکه بزرگترین معادن ایران و جهان جهت استخراج سنگ آهن از دو روش زیرزمینی یا روباز (سطحی) استفاده می‌کنند. استخراج به صورت روباز یا سطحی انتخاب اول عموم معادن بزرگ جهان است. این پروسه شامل حفاری، انفجار، بارگیری و باربری می‌شود. در صورتی که اشتباهی در هر یک از این پروسه‌ها اتفاق بیفتد، خسارت‌های مالی و جانی زیادی به بار می‌آید.

از سوی دیگر، تولید بی‌رویه کشورهای استرالیا و برزیل موجب افت محسوس بهای سنگ آهن در بازارهای جهانی شده است. اصولا، تولیدکنندگان سنگ آهن در جهان دغدغه‌های زیادی در زمینه تولید و فروش محصولات خود دارند؛ اما در هر حال، استخراج سنگ آهن فرصت بزرگی برای راهیابی به بازار جهانی و دریافت درآمد دلاری است. تلاش کشورهای مختلف نیز برای صادرات محصولات خود موجب رقابت شدیدی در این حوزه شده است.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید