230700

رقابت استارت‌آپی برای رفع چالش پسماندهای صنعتی و معدنی

دنیای معدن: بازیافت پسماندهای صنعتی و معدنی دستمایه رویداد استارت‌آپی دانشگاه حکیم سبزواری قرار گرفته است تا معضلات پسماند موجود در منطقه بر اساس راهکارهای فناورانه مرتفع شود.

به گزارش دنیای معدن، دکتر عیسی کهن، مدیرگروه کارآفرینی و نوآوری دانشگاه حکیم سبزواری در گفت‌وگویی، یکی از مشکلات منطقه سبزوار را وجود صنایع و معادن و پسماندها و باطله‌های آن دانست و گفت: یکی از نمونه‌های این‌ها پسماندهای ناشی از برش صفحات آهنی و پروفیل‌های UPVC است که اگر در محیطی دپو شوند، آلودگی‌های محیط زیست ایجاد خواهند کرد، در حالی که با بازیافت آنها و بازگرداندن آنها در چرخه تولید می‌توان از دورریز این مواد جلوگیری کرد.

وی با بیان اینکه در این منطقه از حدود ۱۶۷ پروانه معدنی، ۱۰۰ پروانه فعال است، اظهار کرد: فعالیت این معادن با مواد دور ریز همراه بوده است که نمونه آن معدن سنگ است و پیشنهاد شد که باطله‌های این معدن به قطعات مکعب مستطیل تبدیل و در سنگفرش خیابان‌ها از آنها استفاده شود.

کهن، تولید پودر سنگ به عنوان مواد افزودنی در سیمان و یا کاربرد در فعالیت بنایی را از دیگر کاربردهای پسماند معدن سنگ نام برد و یادآور شد: پسماندهای MDF از دیگر پسماندهای صنعتی است.

مدیرگروه کارآفرینی و نوآوری دانشگاه حکیم سبزواری به بیان مخاطرات زیست محیطی این پسماندها اشاره کرد و یادآور شد: این پسماندها و باطله‌ها قابل بازیافت هستند و این در حالی است که بخش عمده‌ای از آنها در منطقه‌ای دپو می‌شود و موجب مخاطرات زیست محیطی می‌شود، به گونه‌ای که در فعالیت‌های معدنکاری که از فلزات سنگین مانند کروم استفاده می‌شود و باطله‌های آنها بلا استفاده باقی می‌ماند، با جریان باد به صورت گرد و غبار به اطراف پراکنده می‌شود و در صورت بارندگی، آب‌شویی می‌شوند و وارد آب‌های زیر زمینی و جاری می‌شوند که با شرب این آب‌ها،‌ آثار بدی بر سلامت برجای خواهد گذاشت.

کهن با اشاره به برگزاری رویدادی در این حوزه در دانشگاه حکیم سبزواری، خاطر نشان کرد: با انتشار فراخوان این رویداد در محورهای "بازیافت"، "فرآوری"، "جمع‌آوری" و "ایجاد ارزش افزوده"، تیم‌های فناور تا ۱۸ اسفند ماه مهلت دارند تا ایده‌های خود را ارسال کنند و روز گذشته یکشنبه ۱۵ اسفند رویداد "توسعه ایده" برگزار شد و طی آن تیم‌ها ایده‌های خود را در حضور داوران معرفی کردند و  تیم‌ها نیز در یک کارگاه آموزشی ۳ روزه شرکت خواهند کرد.

وی زمان برگزاری رویداد "استارت‌آپی بازیافت پسماندها (باطله‌ها) ی صنعتی و معدنی را در روزهای ۱۹ و ۲۰ اسفندماه جاری دانست و خاطرنشان کرد: در این دو روز تیم‌ها، به مدت ۶ دقیقه از ایده‌های خود دفاع خواهند کرد و داوران بر اساس شاخص‌هایی، به تیم‌ها امتیاز می‌دهند.

مدیرگروه کارآفرینی و نوآوری دانشگاه حکیم سبزواری، قابلیت تجاری سازی و قابلیت کاربردی در صنعت را از شاخص‌های ارزیابی ایده‌ها در این رویداد نام برد و یادآور شد: در نهایت ۳ تیم برتر این رویداد معرفی خواهند شد. تیم‌های برگزیده علاوه بر جوایز از تسهیلاتی چون استقرار در مرکز نوآوری تخصصی دانشگاه برخوردار خواهند شد.

به گفته وی، مجموع امتیازات تیم‌ها، ۵۰ امتیاز است و تیم‌هایی که بیشترین امتیاز را کسب کنند، به عنوان تیم‌های منتخب انتخاب خواهند شد.

کهن اضافه کرد: به تیم اول این رویداد ۸۰ میلیون تومان،‌ به تیم دوم ۶۰ میلیون تومان و به تیم سوم ۴۰ میلیون تومان اعطا خواهد شد، ضمن آنکه در صورت استقرار این تیم‌ها در مرکز نوآوری تخصصی، ۳ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به آنها اعطا می‌شود و در مدت ۹ ماه تا یک سال تحت نظر این مرکز و دریافت مشاوره‌های کسب و کار، اقدام به توسعه محصول خود خواهند کرد.

مدیرگروه کارآفرینی و نوآوری دانشگاه حکیم سبزواری با تاکید بر اینکه درصدد هستیم که این رویدادهای متناسب با نیاز منطقه را به طور مستمر برگزار کنیم، گفت: رویداد نوآورانه در حوزه کشاورزی از دیگر برنامه‌های در دستور کار این گروه است که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید