265677

رئیس هیئت عامل ایمیدرو: ایران به سمت تکمیل زنجیره ارزش مواد معدنی حرکت می‌کند

دنیای معدن: محمد آقاجانلو، رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در نخستین کنفرانس تخصصی سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش طلا، مس و نقره، بر ضرورت تکمیل زنجیره ارزش در صنعت معدنی کشور تأکید کرد و گفت: ایران با بهره‌گیری از ذخایر غنی معدنی و جذب سرمایه‌گذاری‌های هدفمند، در مسیر تبدیل مواد خام به محصولات با ارزش افزوده بالا قرار گرفته است.

به گزارش دنیای معدن ، آقاجانلو در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت رقابت در زنجیره ارزش مواد معدنی اظهار داشت: کشورهای موفق توانسته‌اند با اتصال زنجیره ارزش به فناوری‌های نوین، مزیت رقابتی پایدار ایجاد کنند. ما نیز باید با تدوین سیاست صنعتی مناسب، این مسیر را در پیش بگیریم.  

وی سه چالش اصلی صنعت معدنی کشور را اینگونه برشمرد:  

1. زیرساخت‌های ناکافی:کمبود زیرساخت‌های فیزیکی و صنعتی، مشکلات لجستیکی و محدودیت‌های انرژی  

2. نظام حکمرانی: مقررات دست‌وپاگیر، تعرفه‌های غیرمنطبق با ارزش افزوده و سیاست‌گذاری‌های مبتنی بر استخراج محض  

3. نیروی انسانی: کمبود متخصصان چندرشته‌ای در حوزه زنجیره ارزش و ضعف در توسعه بازارهای بین‌المللی  

رئیس هیئت مدیره ایمیدرو با مقایسه ایران با کشورهای موفق در این حوزه مانند ترکیه، مکزیک و اندونزی خاطرنشان کرد: این کشورها با وجود دارا بودن ذخایر معدنی کمتر، با سیاست‌گذاری هوشمندانه توانسته‌اند جایگاه بالایی در زنجیره ارزش جهانی کسب کنند. به عنوان مثال، اندونزی با ممنوعیت صادرات نیکل خام، امروز به یکی از قطب‌های تولید باتری‌های برقی تبدیل شده است. 

برنامه‌های کلیدی ایمیدرو:

- تمرکز بر تبدیل ذخایر به دارایی‌های مولد به جای تأکید صرف بر ظرفیت تولید  

- توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و لجستیکی  

- اصلاح نظام حکمرانی صنعتی و تعرفه‌گذاری  

- جذب سرمایه‌گذاری در ذخایر جدید طلا با اولویت‌دهی به شرکت‌های دارای توانمندی در زنجیره ارزش  

- تربیت نسل جدید مدیران و مهندسان چندرشته‌ای  

- توسعه همکاری با شرکت‌های مشاور بین‌المللی  

آقاجانلو در پایان از برنامه‌های ایمیدرو برای حمایت از بخش خصوصی خبر داد و اعلام کرد: صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، اولویت خود را در سال آینده بر پروژه‌های طلا و مس قرار داده است. از همه سرمایه‌گذاران و متخصصان دعوت می‌کنیم پیشنهادات خود را برای بهبود اسناد و طرح‌های ما ارائه دهند.

وی با تشکر از برگزارکنندگان همایش، تأکید کرد: توسعه زنجیره ارزش مواد معدنی نیازمند همکاری همه جانبه دولت، بخش خصوصی و جامعه علمی کشور است. ما در ایمیدرو آماده هرگونه همکاری برای پیشبرد این هدف ملی هستیم.رصد بورس

 

دیدگاهتان را بنویسید