274323

*ظرفیت ۵۵ میلیون تنی تولید فولاد در کشور*

دنیای معدن: معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در افتتاحیه بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی صنایع فولاد، معادن، فلزی، ریخته‌گری، متالورژی و تجهیزات وابسته ایران ـ تبریز با اشاره به ظرفیت تولید فولاد کشور افزود: ظرفیت تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن رسیده و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا ۲ سال آینده به ۶۰ میلیون تن افزایش یابد.

به گزارش دنیای معدن، وی کمبود زیرساخت‌های انرژی و گاز و همچنین مسائل مربوط به تعمیر و نگهداری برخی واحدها را از جمله عوامل مؤثر در کاهش بهره‌برداری از ظرفیت‌های تولیدی عنوان کرد و گفت: در کنار استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود، *باید برای افزایش توان رقابت‌پذیری صنایع فولادی کشور در آینده نیز برنامه‌ریزی کنیم.*

جعفری با اشاره به تحولات صنعت فولاد جهان بیان کرد: امروز صنایع فولادی دنیا به سمت کاهش ضایعات، *حرکت به سوی ضایعات صفر و تولید فولاد سبز* پیش می‌روند.

وی اظهار کرد: اگر نتوانیم زمینه رقابت در این حوزه‌ها را فراهم کنیم، ظرفیت تولید داخلی به‌تنهایی پاسخگوی نیازهای توسعه‌ای نخواهد بود و امکان رقابت مؤثر با تولیدکنندگان جهانی و گسترش صادرات نیز محدود می‌شود.

عضو هیأت عامل ایمیدرو، بهره‌گیری از فناوری‌های جدید و توسعه همکاری‌های صنعتی را از الزامات افزایش رقابت‌پذیری دانست و افزود: نمایشگاه‌هایی مانند تبریز متافو می‌توانند زمینه آشنایی با فناوری‌های جدید و حرکت در مسیر توسعه صنعت فولاد را فراهم کنند.

*تشکیل ستاد فولاد در کشور*

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از تشکیل ستاد فولاد در کشور خبر داد و گفت: این ستاد با مسئولیت وزیر صمت و با مشارکت انجمن‌های مرتبط، موضوعات و مسائل صنعت فولاد را پیگیری می‌کند.

جعفری ادامه داد: با وجود اینکه شرایط جنگی بخشی از توان مجموعه‌ها را به مسائل جاری معطوف کرده بود، در حوزه توسعه و سیاست‌گذاری صنعت فولاد نیز اقدامات و برنامه‌های خوبی در حال پیگیری است.

وی با اشاره به ضرورت همکاری نمایندگان مجلس و دستگاه‌های اجرایی برای حل مسائل صنعت فولاد اظهار کرد: برخی از مشکلات خارج از حوزه اختیارات وزارتخانه است و برای رفع آن‌ها به حمایت و همراهی سایر دستگاه‌ها نیاز داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سفر خود به آذربایجان شرقی اظهار کرد: در این سفر، علاوه بر بازدید از واحدهای معدنی، جلساتی با فعالان این حوزه برگزار شد و تلاش کردیم برای مسائل مطرح‌شده، برنامه‌های عملیاتی تدوین کنیم.

وی افزود: در جریان این جلسات، حدود ۱۵۰ مورد از مسائل و موضوعات مطرح‌شده بررسی شد و برای پیگیری مصوبات، زمان‌بندی و تصمیمات لازم در نظر گرفته شد تا موضوعات مرتبط در استان دنبال شود.

عضو هیأت عامل ایمیدرو با اشاره به ظرفیت‌های معدنی آذربایجان شرقی، به‌ویژه در حوزه طلا، گفت: آذربایجان شرقی از استان‌های مهم کشور در زمینه طلاست و لازم است برای این بخش، نقشه راه مشخصی تدوین و زنجیره ارزش آن به‌صورت کامل تعریف شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید