50200

با حمایت وزارت علوم پروژه های پژوهشی معدن تجاری سازی می شود

دنیای معدن - امسال تجاری سازی پروژه های پژوهشی را در بخش معدن با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فرآوری در نمایشگاه و همایش مصلی توسعه خواهیم داد.

مهندس هرمز ناصرنیا؛ رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران هدف از برگزاری نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی را جلب توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی به فعالیت های معدنی مطرح کرد و افزود: در این نمایشگاه سعی خواهیم کرد پروژه ها و ذخایر معدنی کشور را به سرمایه گذاران داخلی و خارجی معرفی کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: از 11 هزار مترمربع فضای نمایشگاه، 200 غرفه گذار داخلی و 28 غرفه گذار خارجی حضور دارند و قصد داریم افرادی که وارد فعالیت های معد نی می شوند را به دولت و دستگاه های اجرایی همچون ایمیدرو، سازمان سرمایه گذاری خارجی وزارت اقتصاد و دارایی و دفتر سرمایه گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت ارتباط دهیم.

رییس نظام مهندسی معدن ایران در ادامه افزود: دلیل برگزاری سومین نمایشگاه و همایش فرصت های سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی در محل مصلی تهران دسترسی سریع و آسان عموم مردم و کاهش هزینه های نمایشگاه در مقایسه با نمایشگاه بین المللی است.

دکتر علی اصغر خدایاری؛ رییس انجمن مهندسی معدن ایران نیز در ادامه این نشست خبری گفت: همزمان با برگزاری پنجمین کنفرانس مهندسی معدن، سخنرانی و ارایه مقالات تخصصی خواهیم داشت.

وی در ادامه افزود: از 229 مقاله پذیرفته شده در کنفرانس 63 مقاله به صورت شفاهی و مابقی به صورت پوستر ارایه خواهد شد.

خدایاری با بیان این مطلب که هیچگونه اختلافی بین خانم و آقا در بخش معدن وجود ندارد و برخی با تفکیک جنسیتی در این رشته سعی در حل یک مشکل اجتماعی به صورت غیرکارشناسی کرده اند، گفت: باید دید دلیل خانم ها از انتخاب رشته معدن چیست، شاید دلیل این باشد که برخی می خواهند به هر قیمت وارد دانشگاه شوند حتی اگر مجبور به انتخاب رشته معدن شوند، متاسفانه 70 تا 80 درصد مهندسین معدن آقا و خانم فعالیت ستادی و تنها 20 تا 30 درصد فعالیت اجرایی و صف دارند.

خدایاری 35 درصد عنوان مقالات را با محوریت فرآوری، کمتر از 20 درصد اکتشاف و 16 تا 17 درصد مقالات را با موضوع محیط زیست و استخراج عنوان کرد و افزود: خواستگاه انجمن مهندسی معدن، دانشگاه و عزیمت آن به سوی صنعت است.

رییس انجمن مهندسی معدن ایران تصریح کرد: دغدغه ما در انجمن اینست که پروژه های دانشجویی تجاری سازی و عملیاتی شود چراکه دغدغه نظام مهندسی معدن حرفه مهندسی معدن است.

همچنین ناصرنیا در پاسخ به این سوال که نظام مهندسی معدن با برگزاری این قبیل نمایشگاه ها تا چه اندازه توانسته فضای اشتغال فارغ التحصیلان معدن را بهبود ببخشد گفت: نظام مهندسی نه تنها برگزاری نمایشگاه تخصصی معدن و صنایع معدنی را صحیح می داند بلکه با فراهم کردن ساز و کارهای مناسب این بخش و طبق ماده 4 قانون نظام مهندسی معدن، وزارت صنعت، معدن و تجارت هرکجا تشخیص دهد تصدی معادن را به دارندگان پروانه اشتغال نظام مهندسی معدن خواهد سپرد و به این صورت بستر لازم برای اشتغال فارغ التحصیلان معدن فراهم خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید