رشد ۱۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در هفته پایانی آبان
دنیای معدن: کارشناسان بازار سرمایه معتقدند در حال حاضر به دلایلی نظیر افزایش نرخ دلار نیمایی و کاهش فاصله با دلار آزاد و همچنین افت نسبی نرخ بهره بدون ریسک، بازار سهام پتانسیل رشد دارد و میتواند عقبماندگی از سایر بازارها را جبران کند.
به گزارش دنیای معدن، روند شاخص کل بورس تهران در روزهای پایانی آبان ماه، با رشد در کانال ۲ میلیون واحدی همراه بود. به گونهای که نماگر کل بورس در اولین روز هفته گذشته (شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳) با افزایش ۴۶ هزار واحدی همراه شد و در ادامه نیز طی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه نیز در مجموع، ۷۷ هزار واحد دیگر هم افزایش یافت. اما این روند مثبت در پایان آخرین روز کاری هفته قبل، متوقف شد و شاخص کل بورس با کاهش ۱۲ هزار واحدی روبرو شد و به سطح ۲ میلیون و ۲۵۷ هزار واحدی بسنده کرد.
بنابراین، طی پنج روز فعالیت بازار سهام در هفته پایانی آبان ماه، نماگر کل بورس رشد ۱۱۱ هزار واحدی داشت. به بیان دیگر، طی هفتهای که گذشت، بازدهی بورس تهران به ۵.۱۷ درصد رسید تا شاخص کل بورس برای دومین هفته متوالی، روند مثبتی را تجربه کرده باشد.
بورس تهران در شرایطی شاهد نزدیک شدن شاخص کل به محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی است که آخرین بار، اوایل اردیبهشت ماه به چنین سطحی رسیده بود، اما نماگر حضور زیادی در این کانال نداشت و طی هفتهها و ماههای بعد، با ریزش مواجه شد. حال باید منتظر ماند و دید بالاخره شاخص کل به سمت شکست مرز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی حرکت میکند یا خیر؟
دامنه نوسان همچنان مثبت و منفی ۳ درصد است
از سوی دیگر، دامنه نوسان بورس حالا بیش از یک ماه است که در محدوده مثبت و منفی ۳ درصد باقیمانده است و مشخص نیست چه زمانی این بازه افزایش مییابد. دامنهای که پیشتر در تاریخ هفتم مهرماه امسال و در پی افزایش ریسکهای سیتماتیک برای حفظ و حمایت از حقوق سهامداران و سرمایه گذاران، به مثبت و منفی یک درصد کاهش یافته بود.
کارشناسان و فعالان بازار سرمایه معتقدند در حال حاضر به دلایلی نظیر افزایش نرخ دلار نیمایی به بالای مرز ۵۱ هزار تومان و کاهش فاصله با دلار آزاد و همچنین افت نسبی نرخ بهره بدون ریسک در مقایسه با اوایل سال، بازار سهام پتانسیل رشد دارد و میتواند عقبماندگی از سایر بازارها نظیر ارز، سکه و مسکن را در ماههای آتی جبران کند.
گروه دیگری نیز معتقدند نگاه بازار سهام به تحولات سیاسی نظیر نشست حکام است و درصورتیکه طی هفتههای آتی ریسک سیاسی جدیدی وارد بازار و اقتصاد نشود، میتوان امیدوار بود که با توجه به گزارشهای ماهانه مثبت بسیاری از نمادهای بورسی، بازار سرمایه کشورمان به سمت روند مثبت و پایدار حرکت کند.
هرچند ناگفته نماند که برخی صنایع بورسی در نیمه دوم سال تحت تأثیر چالشهایی نظیر قطعی گاز و برق، با افت تولید و فروش و سوددهی مواجه میشوند و در نتیجه عملکردشان در مجموع مثبت نیست و انتظار میرود تا دولت برای این صنایع، چارهاندیشی کند.
دیدگاهتان را بنویسید