269922

ضرب‌الاجل سه‌ماهه دادگستری آذربایجان غربی به معادن تکاب برای حل مشکل آب شرب ۱۷ روستای منطقه

دنیای معدن: رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از تعیین ضرب‌الاجل سه‌ماهه به معدن «زرشوران» در منطقه تکاب خبر داد تا مشکل تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای ساکنان ۱۷ روستای اطراف خود را برطرف کنند.

به گزارش دنیای معدن، ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از تعیین ضرب‌الاجل سه ماهه به معادن زرشوران در تکاب برای تامین آب شرب سالم و بهداشتی ۱۷ روستای این منطقه خبرداد.

 

وی یکشنبه ۳۰ آذرماه در جلسه شورای حفاظت از حقوق بیت‌المال با تاکید بر رونق اقتصاد و تولید اظهار کرد: علاوه بر این، توجه به مسائل زیست‌محیطی، بهداشت و سلامت به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد تا هیچ یک قربانی هم نشوند.

 

رئیس کل دادگستری استان افزود: با توجه به اینکه یکی از مبانی اقتصاد استان معادن است؛ باید در کنار بهره‌مندی از این نعمت خدادادی، محیط زیست و سلامت ساکنین پیرامون معادن به صورت مرتب مورد رصد و پایش قرار گیرند و از هرگونه آسیب به محیط زیست و سلامت مردم پیشگیری کرد.

 

وی با تاکید بر جدیت دستگاه قضایی در اجرای وظیفه صیانتی خود اعلام کرد: به دادستان تکاب دستور داده شده با ورود و بازدیدهای میدانی این مهم را به طور دائم رصد کند و با ترک فعل‌ها بدون مماشات برخورد کند.

عتباتی تصریح کرد: معادن و واحدهای تولیدی باید علاوه بر رعایت استانداردهای زیست‌محیطی، از آلودگی و تخریب منابع طبیعی جلوگیری کنند و با استفاده از فناوری‌های سبز به کاهش اثرات منفی بر محیط زیست کمک کنند.

 

مقام ارشد قضایی استان در ادامه به لزوم فعالیت معادن در عرصه‌ای که مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند، پرداخت و گفت: منابع طبیعی جزء حقوق بیت‌المال هستند و تجاوز معادن از عرصه تعیینی، مصداق بارز تجاوز به حقوق بیت‌المال است که باید قاطعانه با آن برخورد شود.

 

وی ادامه داد: سلامت و بهداشت مردم در اولویت همه مسائل است و هر اقدام معدنی و تولیدی که این امر را تحت‌الشعاع قرار دهد، از مصادیق بارز تهدید علیه بهداشت عمومی است که دستگاه قضایی بدون مماشات با آن برخورد خواهد کرد.

 

عتباتی خطاب به معدن‌داران تاکید کرد: رفتار قانونمند داشته باشند و از خام‌فروشی فاصله گرفته و در کنار معادن، صنایع تبدیلی را برای اشتغالزایی اهالی منطقه ایجاد کنند و همچنین به صیانت از حقوق بیت‌المال توجه ویژه داشته باشند.

 

در این جلسه تصمیماتی از جمله تعیین ضرب‌الاجل سه ماهه برای معادن زره‌شوران و ایمیدرو برای تامین آب شرب سالم و بهداشتی ۱۷ روستا، حذف سیانور از چرخه استحصال طلا، اقدام به اخذ مجوزهای زیست‌محیطی معدن «داغ‌دالی» ظرف یک هفته و برخورد جدی با فعالیت‌های تخریبی زیست‌محیطی به تصویب رسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید