در نشست پدافند غیر عامل؛ تاب آوری زیرساختی و پایداری اجتماعی مطرح شد؛
سمیعی نژاد: پدافند غیر عامل، اساس سیاست های تصمیم گیری مدیران است
دنیای معدن: محمد مسعود سمیعی نژاد رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: پدافند غیر عامل، اساس سیاست های تصمیم گیری مدیران است.
به گزارش دنیای معدن از روابط عمومی ایمیدرو، سمیعی نژاد در نشست "پدافند غیر عامل؛ تاب آوری زیرساختی و پایداری اجتماعی" ضمن بیان این مطلب افزود: پدافند غیر عامل یک موضوع ضروری است که توجه به آن در هر حالتی اعم از جنگ، تحریم یا وقوع حادثه، سبب می شود تا برنامه های تولیدی و خدماتی در سایه امنیت اقتصادی پیش رود.
وی افزود: با شروع تحریم ها در سال های قبل، سیاست ما در پدافند غیر عامل، اجرای راهبرد بومی سازی و در جنگ ظالمانه 12 روزه نیز اتخاذ تدابیری همچون امنیت سایبری، نرم افزاری و غیره بود. اجرای دستورالعمل های این حوزه از سوی کارخانه ها، سبب جلوگیری از امکان نفوذ و رخنه برای خرابکاری شد.
اختصاص بودجه به حوزه پدافند غیر عامل، سرمایه گذاری و نه هزینه
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه اختصاص بودجه به حوزه پدافند غیر عامل، سرمایه گذاری است و نه هزینه، به یکی از اقدامات انجام شده در این حوزه طی دوره مدیریت شرکت فولاد مبارکه اشاره و تصریح کرد: با به روزرسانی سیستم آتش نشانی و پیش بینی تامین تجهیزاتی همچون یدکی ترانس برق، حادثه ای که می توانست کارخانه فولاد مبارکه را 6 ماه غیر فعال کند، طی 2 دقیقه مهار و سیستم برق کارخانه در مدت کوتاهی دوباره راه اندازی شد.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه پدافند غیرعامل، با هدف پایداری سیستم مورد نظر است؛ چرا که در صورت نداشتن سیاستگذاری در این حوزه، در زمان بروز بحران نمی توان آن را مدیریت کرد و سیستم، شکننده خواهد بود.
سمیعی نژاد با اشاره به اینکه به رغم اقدامات مطلوب انجام شده در حوزه پدافند غیر عامل نباید از این حوزه غافل شد، تاکید کرد: با شجاعت و غیر مدیران، پدافند غیر عامل باید به عنوان یکی از اصول اساسی فعالیت ها اجرایی شود.
وی افزود: بومی سازی قطعات و تجهیزات و به روزرسانی سیستم پدافند غیر عامل باید در واحدهای صنعتی پیگیری شود و برای مقابله با بحران ها دستورالعمل واقعی داشته باشیم. همچنین، مسئولان پدافند غیر عامل باید جلسات دوره ای با مدیران داشته باشند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: از همه همکارانی که در جنگ 12 روزه تلاش کردند، قدردانی می شود.
4 تکلیف برای کشور در حوزه پدافند غیر عامل
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این نشست با بیان اینکه در جنگ 12 روزه، دشمن در دستیابی به اهداف خود -که تغییر نظام و تجزیه کشور بود-، شکست خورد، گفت: اکنون شرایط نه جنگ و نه صلح است و ما باید همواره آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی افزود: هر هدفی از سوی دشمن، متکی بر اراده مردم است و سناریوی ترکیبی آنها، کانون تاثیرگذاری بر مردم است.
جلالی با اشاره به 4 تکلیف برای کشور در حوزه پدافند غیر عامل، گفت: تقویت و بازسازی نیروهای مسلح اعم از تقویت سیستم موشکی و هوایی و رفع نقاط ضعف، عادی سازی جریان اقتصادی کشور و فراهم کردن امنیت اقتصادی و مصون سازی در افزایش تاب آوری حوزه های زیرساختی، از جمله این تکالیف است.
وی ادامه داد: تکلیف دیگر، جنگ روایت هاست و باید در جنگ ترکیبی، روایت های قوی ارائه شود.
هجمه سنگین رسانه ای دشمن برای مایوس کردن مدیران اجرایی
سیداحمد هاشمی، جانشین وزیر و رئیس کمیته پدافند غیر عامل وزارت صمت در این نشست با اشاره به اینکه در حوزه پدافند غیر عامل تا قبل از جنگ 12 روزه به دلیل تحریم ها، ملزم به تمرکز روی اقدامات اقتصادی و حوزه اقتصاد مقاومتی بودیم، گفت: با این حال، به دلیل آمادگی های لازم در حوزه های دیگر، در جنگ اخیر، با کمترین مشکل مواجه شدیم و امتحان خود را پس دادیم.
وی ادامه داد: با تدابیر انجام شده در وزارت صمت، طی جنگ 12 روزه، تولید با وقفه مواجه نشد. البته نقاط ضعفی وجود داشت که در حال برطرف آنها هستیم.
هاشمی با بیان اینکه در شرایط فعلی 2 موضوع را در دستور کار قرار داده ایم، گفت: نخست پدافند در حوزه اطلاعاتی و جریان نفوذ (نفوذ صنعتی و جاسوسی) و دوم، پدافند در حوزه اجتماعی و رسانه ای و توجه به جهاد تبیین است.
وی ادامه داد: در حوزه اجتماعی و رسانه ای، هجمه سنگین و با حجم بسیار بالا از سوی دشمن برای مایوس کردن مدیران حوزه اجرایی در حال انجام است اما این موضوع را در دستور کار قرار داده ایم و بر آنها تمرکز داریم.
مدیر حراست وزارت صمت با بیان اینکه در حوزه ایمیدرو به عنوان موتور محرکه بخش معدن و صنایع معدنی، موضوع پدافند غیر عامل را با پیگیری های آقای اشراقی در لایه های پایین این بخش اجرا می کنیم، گفت: برای به نتیجه رسیدن، تاکید داریم تا دستورالعمل ها با جدیت بیشتری ادامه یابد.
پیگیری پدافند غیر عامل در ایمیدرو با حساسیت ویژه
عباس اشراقی، مدیر حراست ایمیدرو در این نشست با اشاره به مهمترین اهداف دستورالعمل ابلاغی کمیته پدافند غیر عامل این سازمان به شرکت های تابعه اظهار داشت: این اهداف شامل تعیین خطوط جایگزین تولید در صورت آسیب زیرساخت ها، تشکیل و فعال شدن تیم های واکنش سریع، مقاوم سازی تاسیسات حیاتی، ایجاد مسیرهای جایگزین حمل و نقل مواد و انرژی، فعال سازی خطوط ارتباطی امن، حفاظت از سرمایه انسانی، نصب سامانه های هشدار سریع، استقرار تیم واکنش سریع سایبری و ایجاد انبارهای استراتژیک مواد اولیه است.
وی افزود: با حساسیت ویژه، از طریق کمیته های پدافند غیر عامل، این موضوع را در واحدهای تابعه و وابسته ایمیدرو پیگیری می کنیم تا در صورت مواجهه با بحران، زنجیره تولید بخش معدن و صنایع معدنی همچنان تداوم داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید