264752

افزایش ۳۶.۶ درصدی سرمایه‌گذاری در معادن خراسان جنوبی

دنیای معدن: ارزش سرمایه‌گذاری در معادن خراسان جنوبی ۳۶.۶ درصد افزایش یافت.

به گزارش دنیای معدن ،رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: بهره‌برداری به‌روز، علمی و هدفمند از ذخایر معدنی متنوع و غنی خراسان جنوبی نیازمند در اختیار داشتن آمار دقیق، جامع و بهنگام است که در همین راستا طرح آمارگیری از معادن کشور در سال ۱۴۰۲ (اجرا در سال ۱۴۰۳) انجام شده است.

علی بهدانی افزود: در قالب این طرح که چهل‌ودومین طرح آمارگیری از معادن در حال بهره‌برداری کشور به شمار می‌رود، اطلاعات هفت هزار و ۷۹۹ معدن در سراسر کشور جمع‌آوری شد که از این تعداد، ۳۱۰ معدن فعال متعلق به خراسان جنوبی بوده است.

وی با اشاره به وجود معادن مهمی از جمله زغال‌سنگ (پروده یک تا ۶)، مس قلعه‌زری، طلای شادان، پتاس و همچنین معادن متعدد سنگ‌های تزئینی، منیزیت و بنتونیت در استان گفت: در حالی که استان در سال ۱۴۰۱ با ۲۵۴ معدن فعال در رتبه نهم کشور قرار داشت، در سال ۱۴۰۲ با افزایش۲۲ درصدی و ثبت ۳۱۰ معدن فعال، توانست ۴.۸ درصد از معادن کشور را به خود اختصاص داده و به رتبه هفتم ارتقا یابد.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی، میزان تولید مواد معدنی استان در سال گذشته به بیش از هشت میلیون و ۴۸۰ هزار تن رسید که باعث بهبود پنج رتبه‌ای جایگاه استان در جدول تولید معدنی کشور شد.

بهدانی ارزش تولیدات معدنی استان در سال ۱۴۰۲ را بیش از ۷۲ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ارزش افزوده این تولیدات نیز بالغ بر ۶۷ هزار و ۶۵۳ میلیارد ریال بوده که استان را در جایگاه هشتم کشور قرار داده است.

وی گفت: ارزش سرمایه‌گذاری در معادن استان از پنج هزار و ۶۴ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۶ هزار و ۹۱۹ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ رسید که رشد ۳۶.۶ درصدی را نشان می‌دهد و جایگاه استان را به رتبه ششم کشور رسانده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: تعداد شاغلان بخش معدن در استان از ۹ هزار و ۳۲۲ نفر در سال ۱۴۰۱ به ۹ هزار و ۷۵۴ نفر در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته که با افزایش ۴.۶ درصدی، خراسان جنوبی را پس از استان‌های کرمان و یزد در رتبه سوم اشتغال معدنی کشور قرار داده است.

بهدانی با اشاره به نقش کلیدی شهرستان‌ها در توسعه معدن‌محور استان گفت: شهرستان‌های نهبندان با ۷۴ معدن، طبس با ۵۵ معدن و سرایان با ۳۱ معدن بیشترین سهم از معادن فعال استان را در اختیار دارند.

وی افزود: از نظر ارزش افزوده معادن، شهرستان طبس با ۵۳ هزار و ۵۰۹ میلیارد ریال، خوسف با ۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال و نهبندان با سه هزار و ۶۸۳ میلیارد ریال در رتبه‌های اول تا سوم استان قرار دارند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: طبس با ۶ هزار و ۸۲۲ نفر، نهبندان با ۹۸۰ نفر و خوسف با ۹۶۰ نفر، بیشترین تعداد شاغلان در معادن استان را به خود اختصاص داده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید